|

Vergi davasında şaşırtan tesadüf

Doğan'ın vergi davasına bakan 6. Vergi Mahkemesi'nin üye hakimi Fatih Alphan'ın kuzeni Umut Alphan'ın Milliyet'te, yengesi Melis Alphan'ın ise Hürriyet'te çalıştığı ortaya çıktı.

İstihbarat Servisi
00:00 - 22/01/2010 Cuma
Güncelleme: 00:32 - 22/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
Vergi davasında şaşırtan tesadüf
Vergi davasında şaşırtan tesadüf

Doğan Grubu avukatlarının gerçek vergi matrahının belirlenmesi amacıyla Halkalı Vergi Dairesi aleyhine İstanbul 6.Vergi Mahkemesi'nde açtığı davanın kritik duruşmasında ilginç bilgiler ortaya çıktı. 6. Vergi Mahkemesi'nin üye hakimi Fatih Alphan'ın, Doğan Grubu'na ait Milliyet gazetesinin gece yazı işleri müdür yardımcısı Umut Alphan'ın kuzeni olduğu öğrenildi. Umut Alphan'ın eşi Melis Alphan da Hürriyet'te köşe yazarı.

DOĞAN'IN TERCİHİ

Doğan Grubu'nun davalarını 6. Vergi Mahkemesi'ne düşürmeye çalıştığı iddiaları daha önce bazı gazete ve televizyonlarda yer almıştı.

VERGİ DAİRESİ İTİRAZ ETTİ

Bunun üzerine Halkalı Vergi Dairesi, daha önceki duruşmada reddi hakim talebinde bulunmuştu. Fakat Bölge İdare Mahkemesi yeterli delil olmadığı gerekçesiyle vergi dairesinin talebini reddetmişti. 6. Vergi Mahkemesi'nin vereceği karar ceza, vergi kaçakçılığı kapsamında olduğu ve hapis cezası da öngördüğü için Aydın Doğan için çok önem taşıyor. Doğan Yayın Holding hisselerinin Axel Springer'a satışında usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu 6 şirket yöneticisi hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava da Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor.



14 yıl önce