|

Vurulduğunda niyetliydi

Doğubayazıt'ta silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın cenazesi, memleketi Konya'da toprağa verildi. Savcı Kılıç'ın olay günü oruçlu olduğu ve iftar için alışverişe çıktığı sırada vurulduğu ortaya çıktı

Ağrı
00:00 - 9/02/2012 Perşembe
Güncelleme: 01:04 - 9/02/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Vurulduğunda niyetliydi
Vurulduğunda niyetliydi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralanarak tedavi gördüğü hastanede vefat eden Cumhuriyet Savcısı Hakan Kılıç'ın cenazesi, memleketi Konya'nın Ereğli ilçesinde toprağa verildi. Kılıç'ın naaşı, Ereğli-Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından Meydanbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazeye devlet erkânı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Savcı Kılıç'a yapılan silahlı saldırının faillerinin bulunmasına yönelik kurulan özel ekip, çalışmalarını sürdürüyor. Olayın gerçekleştiği Doğubayazıt ilçesinde, saldırıyla ilgili şimdiye kadar 70 kişinin ifadesi alındı. Özel ekip, ifadeleri değerlendirerek, 'izden delile' yöntemiyle olayla ilgili bulgulara ulaşmaya çalışıyor. Bu arada, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, savcı Kılıç'a yönelik saldırının gerçekleştirildiği cadde üzerindeki bir bilardo salonuna düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi de emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

ORUÇLUYDU, ALIŞVERİŞE ÇIKMIŞTI

Ağrı Barosu'na kayıtlı avukatlardan Mehmet Nuri Örs, silahlı saldırıya uğrayan ve tedavi gördüğü hastanede vefat eden savcı Hakan Kılıç'ın olay günü oruçlu olduğunu söyledi. "Ben diğer savcılarla ve adliye personeliyle görüştüm. Savcı bey o gün niyetliydi ve iftar için alışverişe çıktığını biliyorum" diyen Örs, şöyle konuştu:

"Savcı beyi çok yakinen tanıyordum. Sayın Kılıç, savcılarımız içerisinde çok sevilen bir kişiydi. Savcı beyi tanıdığım günden bu yana ne kimseyi kırdığını ne de bir kimseyi üzdüğünü gördüm. Doğubayazıt halkı da olaydan ötürü oldukça üzgün durumda."

Savcı Kılıç, 5 Şubat'ta uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanmış ve tedavi gördüğü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde önceki sabah vefat etmişti.


Babanın gözyaşları

Ulucami'deki tören sırasında oğlunun tabutuna sarılan baba Behçet Kılıç'ın gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. Kılıç'ın ağabeyi Erkan Kadir Kılıç da babasına sarılarak onu teselli etmeye çalıştı. Savcı Kılıç'ın 5 yaşındaki oğlu Yiğit'in de getirildiği cenazede baba Behçet Kılıç, oğlunun fotoğrafını bağrına bastı.



12 yıl önce