|

Yağışlı hava yeniden geliyor

Cihan
00:00 - 12/03/2008 Çarşamba
Güncelleme: 12:57 - 12/03/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Yağışlı hava yeniden geliyor
Yağışlı hava yeniden geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yarından itibaren yurdun küzeybatı kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini açıkladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yurdun güney ve batı kesimlerinde görülen sağanak yağışların akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği, ancak yurdun kuzeybatı kesimleri yarın Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceğini belirtti.

Açıklamada, yarın Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun Kuzeybatısı ile sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yağış beklendiği ifade edildi. Açıklamada, yağışların Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'de öğle saatlerinden sonra etkili olmak üzere yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde hafif kar yağışı şeklinde olacağı kaydedildi.

Cuma günü ise Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yağış görülecek. Yağışların yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, Cuma günü yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde 4-6 derece azalacak. Cumartesi günü yağışlı hava yurdun kuzeydoğu kesimlerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.

Perşembe ve cuma günleri, yurdun kuzey ve iç kesimlerinde görülecek yağışlar ile hava sıcaklığında beklenen azalmanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşlar, tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

16 yıl önce