|

Yağmacılardan 1'i tutuklandı

Cihan
00:00 - 11/09/2009 Cuma
Güncelleme: 12:30 - 11/09/2009 Cuma
Yeni Şafak
Yağmacılardan 1'i tutuklandı
Yağmacılardan 1'i tutuklandı

İstanbul'daki sel felaketinin ardından ortaya çıkan yağma olayları nedeniyle gözaltına alınan şüpheli sayısı 100'ü geçti. Kamuoyunda tepkilere neden olan olay nedeniyle adliyelere sevk edilen şüphelilerden biri tutuklandı, 103'ü serbest bırakıldı. Yağmalanan malzemelerden bazıları sahiplerine teslim edildi.

İkitelli ve Halkalı bölgelerindeki aşırı yağışların neden olduğu sel felaketinin izleri sarılmaya çalışılıyor. Selden zarar gören vatandaşların zararlarının devlet tarafından karşılanacağı sözü verildi. Ev ve iş yerlerindeki temizlik ve su tahliyesi çalışmaları devam ederken, felaketin ilk saatlerinde ortaya çıkan yağma iddialarıyla ilgili 108 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün resmi rakamlarına göre gözaltına alınarak Bahçelievler 75. yıl Polis Merkezi'nde ifadeleri alınan şüphelilerin 103'ünün Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildiği öğrenildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 1'inin tutuklandığı, kalan 103 şüphelinin serbest bırakıldığı belirtildi. Polis merkezindeki 4 şüphelinin sorgusu ise devam ediyor.

Gözaltına alınan şüpheler hakkında "hırsızlık" suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. Yağma olaylarının basına yansımasının ardından özellikle Basın Ekspres Yolu çevresine çok sayıda Çevik Kuvvet ekibi sevk edilerek önlem alınmış ve yağma olaylarına engel olunmaya çalışılmıştı. Bu çalışmalar sırasında polisin yağmacıların elinden 400 takım porselen tabak, çok sayıda ev eşyası, mutfak araç-gereçleri ile çeşitli malzemeler ele geçirildi. Polis tarafından korumaya alınan malzemelerin sahiplerine teslim edildiği de belirtildi. Emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerin olası sel bölgelerinde de gerekli güvenlik önlemlerini aldığı belirtildi.

15 yıl önce