|

Yalan ve iftira

Dubai tatiliyle ilgili açıklama yapan Savcı Öz, iddialara doyurucu cevaplar vermek yerine Başbakan'ı hedef aldı. Öz, Erdoğan'ın iki yargı mensubuyla kendisine mesaj gönderdiğini savundu. Başbakan anında yalanladı: Kesinlikle ve tümüyle iftira...

İstanbul
00:00 - 9/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:59 - 8/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Yalan ve iftira
Yalan ve iftira

Hükümete yönelik 17 Aralık operasyonunun 'koordinatör savcısı' Zekeriya Öz, krallara layık Dubai tatilinin ortaya çıkmasıyla HSYK tarafından Bakırköy Adliyesi'ne atandıktan sonra çarpıcı iddialarda bulundu. 'Paralel yapı'nın ilk dalga baskınları sonrasında İstanbul Emniyeti'ne yaptığı ziyarete ilişkin yazılı açıklama yapan Öz, amacının, gözaltındakilere sorulacak soruları polislerden mühürlü zarflar içinde almak olduğunu öne sürdü. Çok tartışılan ziyaretin ardından Başbakan Erdoğan'ın kendisine yüksek yargı mensubu iki kişiyi gönderdiğini ve bu kişilerle Bursa'da görüştüğünü ileri süren Öz, kendisine 'Soruşturmayı hemen durdur, aksi halde zarar görürsün. Bir mektup yazıp Başbakan'dan da özür dile' denildiğini iddia etti.

BAŞBAKAN'DAN JET YALANLAMA

Savcı Öz'ün bu iddiası çok geçmeden Başbakan Erdoğan tarafından yalanlandı. Yeni Şafak'ın edindiği bilgiye göre, Japonya'da bulunan Başbakan Erdoğan'ın, yakın çevresine Öz'ün sözlerini değerlendirerek, 'Bu sözler kesinlikle ve tümüyle yalan, iftira. Benim yüksek yargıdan birini kendilerine göndermem mümkün değil' dediği öğrenildi.

HİÇBİR BELGE GÖSTEREMEDİ

Açıklamasında hiçbir belge gösteremeyen Savcı Öz, 'Zekeriya Öz, şirketimizin Uluslararası Satış Koordinatörü Halil İbrahim Demirhan'ın 15 yıllık dostu. Bu nedenle Dubai'de ağırlandı. Bu ağırlama temsilcimizin inisiyatifiyle gerçekleşmiş olup bilgimiz dahilindedir' diyen işadamı Ali Ağaoğlu'nu yalanlamak isterken de çelişkili ifadeler kullandı. Önce konunun Ali Ağaoğlu ile ilgisi olmadığını iddia eden Savcı Öz, ardından da, tatilin Ağaoğlu'nun 'Dubai temsilcisi Demirhan tarafından 'organize' edildiğini açıkladı. Öz şu ifadeleri kullandı:

'ORGANİZATÖR'Ü AÇIKLADI

'Bu yurtdışı seyahati kendisi ile 5 yıldır tanıştığım ve samimi dostum olan Halil İbrahim Demirhan tarafından organize edilmiştir. Halil İbrahim Demirhan, uzun yıllar Dubai'de yaşayan ve bu ülkede tanındığını ve sevildiğini bildiğim bir işadamıdır. Bugüne kadar kendisinin benden adli konulara ilişkin herhangi bir talebi olmamıştır. Konunun iddia edildiği gibi yolsuzluk operasyonu olarak bilinen soruşturmanın şüphelilerinden Ali Ağaoğlu ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Dubai'de karşılanmamız ve şehirde dolaştırılmamız Halil İbrahim Bey'in kardeşi İdris Demirhan tarafından yapılmıştır.'

Hiç belge gösteremedi

22 kez yurtdışına çıktığının ispatlanması halinde istifa edeceğini söyleyen Zekeriya Öz, Dubai'de ailesiyle yaptığı tatilin masrafını ise kendi cebinden karşıladığını öne sürdü. Konunun işadamı Ali Ağaoğlu ile ilgisi bulunmadığını savunan Öz, 17-20 Ekim 2013 tarihleri arasında yaptığı tatilin şahsını ilgilendiren masrafının ise -uçak bileti hariç- 4.250 dolar olduğunu belirtti. Öz'ün, Dubai masraflarına ilişkin hiçbir belge gösteremeyişi dikkat çekti. Yazılı açıklaması öncesi İstanbul Adliyesi'ndeki odasında açıklamada bulunan Öz, Bakırköy Adliyesi'ne atamasının 'geçici' olduğunu iddia etti.

EŞYALARINI TOPLAMADI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine geri döneceğini iddia eden Öz, 'Odanızı yarın mı toplayacaksınız?' sorusu üzerine 'Eşyalarımı toplamaya gerek duymuyorum. Geçici bir atama olduğunu düşünüyorum' ifadesini kullandı. HSYK tebligatı kendisine ulaşan Öz, Bakırköy Adliyesi'nde bugün göreve başlayacak. Savcı Öz, odasında basın açıklaması yaptığı sırada kendisini izlemeye gelen 3 polis memuruna da sert tepki gösterdi. Polisler korumalarınca dışarı çıkarıldı.


10 yıl önce