|

Yan yatan bina vinç yardımıyla ayakta duruyor

Bayrampaşa'da bir inşaatın temel çalışması bitişikteki binanın zemininin kaydırdı. Yan yatan ve vinç yardımıyla ayakta duran binada oturan 5 aile sokağa döküldü. Yeni yapılacak binanın zemin çalışmasının dikkatli yapılmadığını savunan mağdur aileler, inşaatı yapan firmanın yetkililerine tepki gösterdi.

Cihan
00:00 - 29/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 13:44 - 29/01/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Yan yatan bina vinç yardımıyla ayakta duruyor
Yan yatan bina vinç yardımıyla ayakta duruyor

Cevatpaşa Mahallesi Mehmet Akif Caddesi dün başlayan temel çalışması akşam saatlerinde sona erdi. Gece 23.00 sıralarında inşaatın bitişiğindeki binada oturan vatandaşlar duydukları sallantı ile paniğe kapıldı. Deprem olduğunu sanan vatandaşlar hemen kendini dışarı attı. Ancak çok geçmeden durumun sanıldığı gibi olmadığı, bitişikteki binanın zemin çalışması nedeniyle kendi binalarının yana kaydığı fark edildi. Binayı boşaltan vatandaşlar komşularının ve akrabalarının yanına taşındı.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte olayın boyutları daha net olarak ortaya çıktı. 4 katlı binayı inceleyen belediye ekipleri "oturulamaz" kararı vererek mühürledi. Mağdur vatandaşların isteği ile getirilen bir vinç ile yan yatan binaya destek yapılması sağlandı.

İnşaat firması yetkilileri ise zarar gören bina ile bitişikteki bina arasındaki açıklığın su almaması için çalışacaklarını belirtti.

Mağdur vatandaşlar kış ortasında sokakta kaldıklarını anlatarak zemin çalışmasının usulüne uygun yapılmadığını savundu. Alaattin Demir isimli bina sakini yaşadıkları panik ile ne yapacaklarını şaşırdıklarını ve çoluk çocuk binayı boşaltmak durumunda kaldıklarını anlattı.

Ahmet Ballıoğlu isimli mağdur da 5 ailenin yaşadığını ve tamamının tahliye edildiğini belirterek belediye yetkilileri de kendilerine yardım sözü verdiğini ancak bunun da belirsiz olduğunu söyledi.

Vinç desteği ile ayakta duran binanın akıbetini merak eden vatandaşlar, olayın facia boyutuna gelmemiş olması nedeniyle kendilerini şanslı saydıklarını belirtti.

13 yıl önce