|

Yaralıların kesin listesi yapılıyor

THY uçağının Hollanda'daki kazası ile ilgili açıklama yapan İstanbul Valisi Güler, "Teyit edilmemiş bilgilerin açıklanması sıkıntı yaratır" dedi.

Aa
00:00 - 25/02/2009 Wednesday
Güncelleme: 19:48 - 25/02/2009 Wednesday
Yeni Şafak
Yaralıların kesin listesi yapılıyor
Yaralıların kesin listesi yapılıyor

İstanbul Valisi Muammer Güler, Hollanda'da inişi sırasında kaza yapan THY uçağında hayatını kaybedenlerle ilgili Hollanda makamlarınca teyit edilmemiş bilgilerin açıklanmasının sıkıntı yaratacağını bildirdi.

Güler, THY Genel Müdürlüğünden ayrılışı sırasında yaptığı açıklamada, THY Kriz Masası yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı ve THY'nin Hollanda Müdürülüğü yetkilileri ile gerekli temasları yaptıklarını belirtti. Şu anda listelerde yaralı görünenler, hastanede bulunanlara ilişkin teyit edilmiş bilgilerin liste çalışmasının yapıldığını ifade eden Güler, ilerleyen saatlerde THY yetkililerinin kesin bir açıklama yapacağını söyledi. Güler, yolcu listelerinde yer alan bilgilerle, Hollanda makamları tarafından teyit edilen bilgilerin bu açıklamada yer alacağını kaydederek, "Teyit edilmemiş bilgilerin açıklanmasının sıkıntı yarattığını" vurguladı. Muammer Güler, bir soru üzerine, mürettebattan 3 pilotun hayatını kaybettiğinin kendilerine bildirildiğini, 50 civarındaki yaralı yolcu yakınının Amsterdam'a gittiğinin öğrenildiğini, yaralıların yakınlarıyla temas kurulduğu bilgilerinin de geldiğini söyledi.

Vali Güler, durumu çok ağır olan yolcuların isimlerinin teyidinin bekleniğini sözlerine ekledi.


BAŞBAKAN ERDOĞAN: "9 ÖLÜ, 6 AĞIR YARALI VAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, THY uçağının, Hollanda'da yaptığı kazaya ilişkin olarak, "Hollanda'da elim bir uçak kazası neticesinde 9 kaybımız var ve kaybımızın 3'ü pilotlarımız. Bunun dışında yaralılarımızın 6'sının durumu son gelen haberlere göre ağır" dedi. Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'dan özel uçak "ATA" ile Ankara'ya geldi.

Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Ankara Valisi Kemal Önal, Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ve öteki ilgililer karşıladı. Başbakan Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, "Hollanda'da elim bir uçak kazası neticesinde 9 kaybımız var ve kaybımızın 3'ü pilotlarımız. Bunun dışında yaralılarımızın 6'sının durumu son gelen haberlere göre ağır. Bunlar değişik hastanelerde tedavi altında" diye konuştu. Erdoğan, Hollanda Başbakanı Başbakanı Jan Peter Balkanende'nin Afyonkarahisar'dayken kendisini telefonda arayarak, "Görüşmede bizden en üst düzeyde gereken ilgi alaka neyse en üst düzeyde yapıyoruz, yapacağız. Bundan hiç endişeniz olmasın" dediğini belirtti.

Kazanın olduğu bölgedeki incelemelerin takip edildiğini dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Zaten kriz masamız, sivil havacılıkla birlikte takip ediyorlar. Orada da yine yakın bir takiple süreç devam ediyor. Tabii ki temennimiz o dur ki gerek ağır yaralı gerekse yaralı yolcular, vatandaşlarımız sağlık sıhhatle kurtulmuş olsun. En az kayıpla bu kazayı atlatmış olalım."


15 years ago