|

Yargıtay'dan 'Atatürk posterli otobüs' haberlerine açıklama

00:00 - 22/03/2008 Cumartesi
Güncelleme: 14:37 - 22/03/2008 Cumartesi
Yeni Şafak
Yargıtay'dan 'Atatürk posterli otobüs' haberlerine
Yargıtay'dan 'Atatürk posterli otobüs' haberlerine

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve beraberindeki daire başkanlarıyla üyelerinin Kayseri ziyaretleriyle ilgili, "Otobüsün mola verdiği yerde sayın Yargıtay üyelerimizden biri tarafından beğenilerek satın alınan Atatürk posteri aracın ön camına

konulmuştur. Haberde belirtildiği şekilde, bu konunun başka bir olayla ilişkilendirilerek farklı bir biçimde yorumlanması son derece yanlıştır" denildi.



Yargıtay Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker'in, beraberindeki Yargıtay daire başkanları ve üyeleriyle birlikte Yargıtay hatıra ormanına fidan dikimi ve Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Kütüphanesine kitap bağışlamak amacıyla dün Kayseri'ye gittikleri belirtildi.



Açıklamada, şöyle denildi: "Otobüsün mola verdiği yerde sayın Yargıtay üyelerimizden biri tarafından beğenilerek satın alınan Atatürk posteri aracın ön camına konulmuştur. Haberde belirtildiği şekilde, bu konunun başka bir olayla ilişkilendirilerek farklı bir biçimde yorumlanması son derece yanlıştır. Büyük önder Atatürk'ün resim ya da posterlerinin bulunması ya da taşınması her Türk vatandaşına ancak gurur verir. Bunun altında özel bir sebep aramak anlamsızdır."

16 yıl önce