|

Yarın Berat Gecesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Bardakoğlu, yarın geceki Berat Gecesi için mesaj yayınladı

Anka
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 11:41 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
Yarın Berat Kandili
Yarın Berat Kandili

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, yarın geceki Berat Gecesi nedeniyle yayınladığı mesajda, Berat Gecesi'nin Müslümanların günahlarından arınmayı umdukları, kutlu bir zaman dilimi olduğunu belirtti ve “Bu gece, aynı zamanda Kuran'ın ayı olarak da kabul edilen rahmet ve mağrifet mevsimi mübarek Ramazan ayına yaklaştığımızı müjdelemektedir” dedi.




Bardakoğlu'nun mesajında, "din eğitimi" konusuna yer vermesi dikkat çekti. Anayasa değişikliği tartışmalarında gündeme gelen din eğitiminin zorunlu olup olmayacağı tartışmalarına atıfda bulunan Bardakoğlu, berat gecesi mesajıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tavrını da ortaya koymuş oldu. Bireysel ve toplumsal huzur için “doğru ve güvenilir” kaynaklara dayalı bir din eğitiminin vazgeçilmez bir önem taşıdığını ifaden eden Bardakoğlu, “Bireysel ve toplumsal huzurumuz için doğru ve güvenilir kaynaklara dayalı bir din algısının, manevi ve ahlaki gelişimimiz için de sağlıklı bir din eğitiminin vazgeçilmez bir önem taşıdığını her geçen gün daha iyi anlamaktayız” dedi.


Bardakoğlu'nun mesajı şöyle:



“Yüce dinimiz İslam, bir taraftan insanın özünün bozulmasını önlemeyi, diğer yandan da bireyin kendisi, çevresi ve yüce yaratan ile ilişkilerini sağlıklı şekilde kurabilecek bir iç barış ve özgüvene kavuşmasını gaye edinmiş, dünya ve ahiret, madde ve mana dengesi ile iman, akıl, düşünce, duygu ve bilginin ahenkli birlikteliğine büyük bir önem vermiştir.


"ALLAH'A YÖNELİN"

Berat Gecesi'nin aydınlattığı manevi ortam, bizlere böyle dengeli hayatı kurmamızı dinin genel ibadet ve hayır anlayışına uygun olarak kendimiz ve çevremiz için yararlı davranışlarda bulunmamızı sağlayacak bir bilinç tazeleme imkanı sunmaktadır. Bu bilinç tazelemenin ve yenilenmenin gerçekleşebilmesi için önce Cenabı Hakka içtenlikle yönelmek, işlediğimiz hata ve günahlardan dolayı pişmanlık duyarak ondan af dilemek, benzeri hata ve günahları bir daha işlememek için kararlı bir duruş sergilemek ve istikamet sahibi olmak gerekir.”


17 yıl önce