|

Yarın Mevlit Kandili

Anka
00:00 - 29/03/2007 الخميس
Güncelleme: 14:59 - 29/03/2007 الخميس
Yeni Şafak
Yarın Mevlit Kandili
Yarın Mevlit Kandili

Hz. Muhammed'in hicri takvime göre 30 Mart, miladi takvime göre 20 Nisan olan doğum günü, 16-22 Nisan tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfınca gerçekleştirilecek Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri ile kutlanacak.



Miladi ve Hicri takvimin farklılıklarından dolayı, bu yıl Hicri takvime göre 30 Mart Cuma gününe gelen Hz. Muhammed'in doğumu, İslam aleminde Mevlit Kandili olarak kutlanıyor.



BARDAKOĞLU'NDAN KANDİL MESAJI

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu, Hz. Muhammed'in doğumunun kutlandığı Mevlid Gecesi'nde çeşitli dinî, sosyal ve bilimsel ektinliklerin yanı sıra "insan sevgisi" üzerinde durulacağını açıkladı.





Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Hz. Muhammed'in doğumunun kutlandığı Mevlid Gecesi'nde çeşitli dinî, sosyal ve bilimsel ektinliklerin yanı sıra "insan sevgisi" üzerinde durulacağını açıkladı.


Bardakoğlu, Mevlid Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mevlid Gecesi'nin "insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet" olan Hz. Peygamberin doğumunun kutlandığı bir hafta olduğunu belirten Bardakoğlu, "Kandiller, ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevi feyziyle de gönüllerimizi, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir" dedi.


Kutlu Doğum Hatfası kapsamında çeşitli dinî, sosyal ve bilimsel ektinliklerin yanı sıra "insan sevgisi" konusu üzerinde de durulacağını kaydeden Bardakoğlu mesajında şunları belirtti:


"Sevgili Peygamberimizin şahsında yükselen sevgi seli, bizim medeniyet anlayışımızı, insan ve hayat tasavvurumuzu ortaya koymaktadır. Çünkü bizim kültürümüzde Ahmet Yesevî, Yunus Emre, Mevlana, Hacı Bayram Velî, Hacı Bektaş Velî gibi sevgi ve gönül dostları, bütün insanlığa kucak açmış Aınadolu erenleri vardır. Kendimiz için istediğimizi, başkası için de istemek, varlığı sevgi ve şefkatle kucaklamak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek bizim gönül dünyamızın ve medeniyet anlayışımızın esasıdır. Bu anlayışta şiddete, öfkeye, kin ve nefrete, adaletsizliğe, merhametsizliğe, zulme ve haksızlığa aslar yer yoktur."



٪d سنوات قبل