|

Yaşla birlikte okul formaları da küçüldü

İlkokul birinci sınıfa başlama yaşının küçülmesi ile birlikte, 0, -1 ve -2 beden okul formaları üretilmeye başlandı.

Aa
00:00 - 15/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 15:31 - 15/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Yaşla birlikte okul formaları da küçüldü
Yaşla birlikte okul formaları da küçüldü

Baharoğlu Okul Kıyafetleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baharoğlu, ilkokul 1. sınıftan başlayarak son sınıfa kadar olan okul formalarının 1 bedenden 8 bedene kadar sıralandığını ifade ederek, 'İlkokula başlama yaşının küçülmesiyle, şimdi gelen siparişe göre 0, -1 ve -2 beden de üretmeye başladık' dedi.

Akaylar Giyim Sanayii ve Uluslararası Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı MAzlum Akay da 'Okul formalarında 1 numara 7 yaşa hitap ediyor. İlkokula başlama yaşının düşmesiyle, gelen siparişe göre 1 beden yerine '0' beden veya '-1' beden üretimi yapıyoruz. Mart ayında bu hazırlıklara başladık. Siparişleri almaya devam ediyoruz' dedi.

Akay, 7 yaşındaki bir çocuk 75 santim pantolon giyiyorsa 6 yaşındaki bir çocuğun 70 santim pantolon giydiğini, bedenlerin de ona göre küçüldüğünü söyledi.

Altınlar Giyim Sanayi Ticaret Şirketi İstanbul Showroom Yönetim Sorumlusu İbrahim Altan da mevcut üretimlerini bir yaş alta çektiklerini belirtti.

Bu hazırlıklara aylar öncesinden başladıklarını ifade eden Altan, ' Mevcut ürettiğimiz ürünlerde eskiden 7 yaş ve üzerini baz alırdık ve 7 yaşa 1 numara vururduk. Şu an '0' numara vuracağız' dedi.

12 yıl önce