|

Yatalak hastalar evinde bakılacak

Cihan
00:00 - 18/02/2009 Wednesday
Güncelleme: 16:19 - 18/02/2009 Wednesday
Yeni Şafak
Yatalak hastalar evinde bakılacak
Yatalak hastalar evinde bakılacak

Söke İlçe Sağlık Grup Başkanlığı bünyesinde, yaşlılara evinde sağlık hizmeti verecek bir ekip kuruldu.

Dr. Gonca Duman, hemşire Filiz Oğuzarı ve sağlık memuru Adnan Sağlam'dan oluşan ekip, ilk etapta tespit edilen 80 yaş üstü 110 yatalak hastaya evlerinde sağlık hizmeti verecek.


Sağlık Grup Başkanı Dr. Ersev Kuyucu, projenin Söke ilçe merkezinde oturan hastalara yönelik olduğunu belirterek, "Portföyü, Söke Devlet Hastanesi'nden taburcu edilen yaşlı hastaların takip edilmesi ve başkanlığımıza yapılan başvuruları dikkate alarak oluşturduk. Yatağa bağımlı ve sağlık kurumlarına gidemeyecek vatandaşlarımızı tespit ettik. İlk etapta 80 yaş üzerinde 110, 90 yaş üzerinde 64 ve 100 yaş üzerinde 10 hastaya evlerinde sağlık hizmeti vermeye başladık. Tahlil için kan da yerinde alınacak, gerektiğinde uzman doktorlarımızdan da destek alınıp konsültasyon yapılarak hastamızın durumu değerlendirilecektir." diye konuştu.


KAYMAKAM DEMİRHAN HASTALARI ZİYARET ETTİ

Bu arada Söke Kaymakamı İsmail Demirhan, bakım sağlık ekibiyle birlikte Durdu Serin ve Emine Arat isimli hastaları evlerinde ziyaret edip geçmiş olsun dileklerini iletti.


Kaymakam Demirhan, "İnsana hizmetin, sağlık alanında ve özellikle yaşlılara yönelik olmasının ayrı bir önemi var. Söke olarak sağlık hizmetlerinde iyi durumdayız. Hedefimiz çıtayı daha da yükseltmektir." şeklinde konuştu.


Uygulamadan çok memnun kaldıklarını ifade eden hasta Serin'in kızı Zeynep Kül de, "Bu proje, bizim durumumuzdaki yüzlerce aileyi rahatlattı. Annemiz yatağa bağımlı olduğu için hastaneye götürmemiz ciddi bir sıkıntı olmaktaydı. Başta sağlık ekibimiz olmak üzere projede yer alan herkese teşekkür ediyoruz." dedi.




15 years ago