|

Yayıncılar, korsanla mücadelede MEB'den destek istedi

Cihan
00:00 - 1/06/2012 الجمعة
Güncelleme: 16:54 - 1/06/2012 الجمعة
Yeni Şafak
Yayıncılar, korsanla mücadelede MEB'den destek ist
Yayıncılar, korsanla mücadelede MEB'den destek ist

Yayımcı şirketler, okullarda fotokopi ile çoğaltılan kitapları engelleyebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'ndan destek talep etti.

Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Bayram Murat, “Federasyon olarak son senelerde polisle yürüttüğümüz ortak faaliyetler sonucu korsan kitap sektörüne büyük darbe vuruldu. Fakat okullarda ve üniversitelerde fotokopi ile çoğaltılan kitaplara müdahale edemiyoruz. Burada MEB'den okullarda yapılan korsan faaliyetlerine karşı bize yardımcı olmasını temenni ediyoruz.” dedi.

Yayımcı şirketler ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü polislerini bir araya getiren 'Korsana Karşı Sürekli Mücadele' programında söz alan Bayram Murat, “Yayımcı şirketlerin Türkiye'deki ekonomik büyüklüğü 2 milyon lirayı geçti. Bu sektör için mutluluk verici bir durum fakat normal sektörün yüzde 50'si kadar korsan kitap bulunuyor. Bunların büyük bölümünü ise okullarda çoğaltılan kitaplar oluşturuyor. Eğitilmiş çevreler bile fotokopi ile yayınlarımızı çoğaltmayı sempatik bir suç olarak görüyor.” ifadelerini kullandı.

“8 SENEDE İSTANBUL'DA 11 MİLYON KORSAN KİTAP YAKALANDI”

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Mithat Aynacı ise son 8 senede 11 milyon korsan kitap yakaladıklarını belirtti. Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri ile YAYFED'in ortak faaliyetlerinin ardından korsan kitaplarla mücadelede ciddi yol alındığını aktaran Aynacı, şöyle devam etti:

“Yapılan müdahalelerin de katkıları ile 2004' tan bu yana 3 bin 977 adet operasyon yaptık. Bu operasyonlarla 7 bin 591 kişi gözaltına alındı ve 11 milyon 152 bin 553 kitaba el konuldu. Ayrıca 210 matbaa kapatılmış, operasyonlardan toplam 133 milyon TL elde ettik.”

٪d سنوات قبل