|

Yaylada kardan mahsur kaldılar

Aa
00:00 - 11/12/2008 Perşembe
Güncelleme: 14:06 - 11/12/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Yaylada kardan mahsur kaldılar
Yaylada kardan mahsur kaldılar

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde kar nedeniyle yolu kapanan yaylada mahsur kalan 7 kişi ile onları bulmaya çalışan 4 kişi kurtarıldı.

Kurban Bayramı'nın birinci günü akşam saatlerinde eğlenmek ve konaklamak için kamyonetle Çayırdüzü köyüne bağlı Koçdüzü Yaylası'na çıkan 7 kişi, yolun aniden bastıran kar ve tipi nedeniyle kapanması sonucu yaylada mahsur kaldı.

Mahsur kalanların telefon ile ailelerine haber vermesi üzerine Çayırdüzü köyündeki akrabalarından 4'ü, yakınlarını kurtarmak için yaylaya doğru yola çıktı. Kar nedeniyle, ancak Topluca köyüne kadar ilerleyen ve burada mahsur kalan ekip, olayı jandarmaya bildirdi.

Yaylada mahsur kalan 7 kişi ise kamyonetle Topluca köyüne inerek, kendilerini aramaya çıkan ekiple bir araya geldi. Mahsur kalanları kurtarmak üzere dün gece jandarma ekipleri, AKUT, sivil savunma ve il özel idaresinin görevlendirdiği kepçe ve greyder ile paletli kar ambulansı yola çıktı.

Yolu açarak mahsur kalanların bulunduğu Topluca köyüne ulaşan kurtarma ekipleri, burada bulunan 11 kişiyi Çamlıhemşin'e getirdi. Çamlıhemşin'de sağlık ocağında kontrolden geçirilen kişilerin, sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

15 yıl önce