|

Yazıcıoğlu ailesi de 12 Eylül'e müdahil

Helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, aile olarak 4 Nisan 2012'de görülecek 12 Eylül Davası'nda müdahil olacaklarını açıkladı. Yazıcıoğlu, "Dönemin cuntacıları merhum Yazıcıoğlu'na 7 buçuk yıl kaldığı Mamak Cezaevi'nde akıl almaz işkenceler uyguladı. Ailenin tüm fertleri bu işkencelerin hesabını soracak" dedi.

Kazım Canlan
00:00 - 24/01/2012 Salı
Güncelleme: 01:43 - 24/01/2012 Salı
Yeni Şafak
Yazıcıoğlu ailesi de 12 Eylül'e müdahil
Yazıcıoğlu ailesi de 12 Eylül'e müdahil

Rahmetli Muhsin Yazıcoğlu'nun ailesi, 4 Nisan 2012 tarihinde Ankara'da görülecek 12 Eylül Davası'nda müdahil olmak için harekete geçti. Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, kızı Firuze ve oğlu Furkan Yazıcıoğlu'nın yanısıra 89 yaşındaki annesi Fidan Yazıcıoğlu, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve kız kardeşleri de 12 Eylül mağdurları olarak davada müdahil olacakları öğrenildi. Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül darbesinin ardından dönemin cuntacıları tarafından Mamak Cezaevi'nde türlü türlü işkencelere tabi tutulmuştu. Darbe sonrası Ülkücüler davasında yargılanan Yazıcıoğlu, 5.5 yılı hücrede olmak üzere toplam 7.5 yıl Mamak Cezaevi'nde tutuklu kalmıştı. Her hangi bir hüküm giymeden tutuklu kaldığı cezaevinden 7 buçuk yıl sonra beraat ederek çıkabilen Yazıcıoğlu, sonrasında darbe mağdurlarının sembol isimlerinden biri olmuştu.

'ÇEKTİĞİ İŞKENCELERİN HESABI SORULACAK'

12 Eylül davasına müdahil olmak için Gülefer Yazıcıoğlu'nun önümüzdeki günlerde mahkemeye avukatları aracılığıyla dilekçe vereceği öğrenildi. Yazıcıoğlu ailesi, 4 Nisan'da ilk duruşmaya katılacak. Şayet anne Fidan Yazıcoğlu'nun da sağlık durumu elverirse Ankara'ya geleceği belirtildi. Gülefer Yazıcıoğlu, 'Rahmetli eşim hukuki zemin bulsa o günlerde gördüğü işkenceleri gündeme getirirdi. Her hangi bir yere şikayette bulunamadı. Çünkü Türkiye'de böyle bir makam onun yaşadığı günlerde yoktu. Tek yer vardı o da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi. Ancak Yazıcıoğlu gibi bir şahsiyet, ülkesini başkalarına şikayet edemezdi. O nedenle bunu yapmadı. Şimdi böyle bir fırsat doğdu. Biz ailesi olarak bizzat, gördüğü işkencelerin mahkemede hesabının sorulmasını istiyoruz' dedi.


GÖRDÜĞÜ iŞKENCELER İDDİANAMEDE

12 Eylül iddianamesinde helikopter kazasında hayatını kaybeden Yazıcoğlu'nun da ifadelerine de yer verildi. Yazıcıoğlu'nun şu ifadeleri iddianamede yer aldı: 'Bütün çamaşırlarımı çıkarttılar. Sandalyenin üzerine çıkartıldım. Kalas tavana çengellere asıldı, sandalye altımdan çekildi, havada sallanarak boşlukta kaldım. O şekildeyken küçük parmağımdan ve tenasül uzvumdan elektrik verdiler.'


12 yıl önce