|

Yeni İstiklal Caddeleri geliyor

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bölgelerinde en az birkaç caddeyi İstiklal Caddesi gibi yapmak istedikleri açıkladı.

Ekrem Öztürk
00:00 - 5/01/2011 mercredi
Güncelleme: 01:14 - 5/01/2011 mercredi
Yeni Şafak
Yeni İstiklal  Caddeleri geliyor
Yeni İstiklal Caddeleri geliyor

Tarihi yarımada 1 Ocak'tan itibaren trafiğe kapatıldı. 90 cadde ve sokakta başlayan yeni uygulama sonrasında sabah 10.00 - 18.00 arasında motorlu taşıtlar belirlenen bölgeye giremeyecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere bağlı belediyelerin birlikte yürüttüğü proje kapsamında tarihi dokunun da korunması planlanıyor. Çalışmalar hakkında gazetemize konuşan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Özellikle Arpacılar caddesi ile Sirkeci'de Hamidiye caddesi arasındaki bölgeyi İstiklal caddesi gibi yapmayı düşünüyoruz” dedi. Altyapı çalışmalarının yeterli olmadığını da söyleyen Demir “öncelikle çevre düzenlemesi ve tabela standardizasyonu yaparak işe koyulacağız” dedi.

VATANDAŞ SON DERECE MEMNUN

Araç yasağının başladığı ilk gün tarihi yarımadayı dolaştıklarını söyleyen Demir, “İlk gözlemlerimiz olumlu yönde oldu. Vatandaş rahat biçimde yürüyebiliyor. Önceden vatandaşlar buradaki araç trafiğinden gezecek alan bulamazlardı. Kendilerini en yakın dükkâna atarlardı. Ancak şimdi rahatlıkla dolaşabiliyorlar" dedi. Uygulamayla birlikte trafik karmaşasının da sona erdiğini söyleyen Demir, "Dünyanın her yerinde şehrin merkezleri trafikten izole edilmiştir. Biz de bu bölgeyi daha yaşanabilir, rahat gezilebilir bir bölge haline getirmek için bu çalışmayı başlattık” dedi.

YENİ MEKÂNLAR OLUŞTURACAĞIZ

Araç yasağından esnafın memnun olduğunu belirten Mustafa Demir “Tahtakale bölgesinde yasağı daha önce uygulamaya koymuştuk. Bu bölgede yaptığımız anket sonucu Tahtakale esnafının yüzde 80'inin araç yasağından memnun olduğu ortaya çıktı” dedi. İnsanların yoğun olarak bulunduğu yerlerin canlı ve heyecanlı olduğunu söyleyen Demir, “Buraya uygun mekânlar olacak. Ticaret anlayışımıza, geleneklerimize uygun mekânlar oluşturmayı düşünüyoruz. Özellikle Yeni Cami çevresinde ciddi potansiyel var. Biz buraların önünü açıyoruz” dedi.

il y a 13 ans