|

Yeni Şafak'a çirkin karalama

Gezi Parkı eylemlerinde, sosyal medya üzerinden insanları kışkırtan 34 kişi gözaltına alındı. Soruşturmanın genişlemesinden endişe eden sanatçı ve gazeteci provokatörler şiddet eylemlerinin içyüzünü deşifre eden Yeni Şafak'ı hedef gösterdi. Hacker grubu Redhack'e çağrı yapılan mesajlarda internet sitemizin çökertilmesi istendi.

.
00:00 - 6/06/2013 Perşembe
Güncelleme: 20:52 - 5/06/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Yeni Şafak'a çirkin karalama
Yeni Şafak'a çirkin karalama

Gezi Parkı eylemleri sırasında sosyal medya üzerinden insanları galeyana getiren isimlerin gözaltına alınmaya başlamasıyla, eylemcileri kışkırtan gazeteci ve sanatçılar paniğe kapıldı. Twitter, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerindeki provokatif mesajları silmeye başlayan bazı gazeteci ve sanatçılar, eylemlerin iç yüzünü deşifre eden Yeni Şafak'ı hedef aldı.

Eylemleri provoke eden isimler, Yeni Şafak'ın internet sitesinin çökertilmesi için de kampanya başlattı. Twitter'da yasadışı hacker grubu Redhack'e çağrı yapan kullanıcılar 'Daha ne duruyorsunuz. 'yenisafak.com.tr'yi çökertsenize' şeklinde mesajlar yayınladı. Bir grup gazetecide Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi'ye yönelik imza kampanyası başlattı. Kampanyaya eylemleri kışkırtıcı mesajlarıyla destekleyen gazeteciler de katıldı.


11 yıl önce