|

Yenipazar Cezaevi Ağar'a hazırlanıyor

'Susurluk Davası' kapsamında 5 yıl hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında 'yakalama emri' çıkartılan Mehmet Ağar'ın konulacağı Yenipazar K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tadilat çalışmaları sürüyor.

İha
00:00 - 24/04/2012 Salı
Güncelleme: 18:11 - 24/04/2012 Salı
Yeni Şafak
Yenipazar Cezaevi Ağar'a hazırlanıyor
Yenipazar Cezaevi Ağar'a hazırlanıyor

4 koğuş, 2 disiplin hücresi bulunan ilçe tipi cezaevi olan Yenipazar Cezaevi'nin içinde ve dışındaki tadilat çalışmalarının son aşamaya geldiği, yenilenen kapıların montajının yapıldığı ve tel örgülerin yerleştirildiği bildirildi.


Susurluk davasında iki yıl hapis cezası onanan İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar'ın cezasını çekeceği Yenipazar'da hareketli dakikalar yaşanıyor. Ağar'ın bugün teslim olması beklenen Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde hummalı bir çalışma devam ederken; basın mensupları cezaevi önünde kamp kurdu.


Susurluk davasında iki yıl hapis cezası onanan İçişleri eski Bakanı, DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın, kesinleşen cezası için Aydın'ın Yenipazar ilçesindeki kapalı cezaevini tercih etmesinin ardından 42 kişi kapasiteli Yenipazar K-1 Tipi Kapalı Cezaevi'nde güvenlik tedbirleri en üst düzeye çıkarıldı.


Baştan aşağı yenilenen cezaevindeki 24 hükümlüden 21'inin Aydın E-Tipi Kapalı Cezaevi'ne sevk edilmesiyle başlayan çalışmalar Ağar'ın teslim olması beklenen bugünde hızla devam etti.

Bina içerisindeki tadilat çalışmalarının yanı sıra güvenliğin sağlanması için cezaevinin tel örgüleri yenilendi. Ayrıca, Ağar'ın güvenliği için cezaevindeki görevli asker sayısı da artırıldı. Yenipazar'da hareketli dakikaların yaşandığı bekleyiş nedeniyle Ağar'ı cezaevine girerken görüntülemek isteyen basın mensupları cezaevi önünde kamp kurdu. Ağar'ın gelişini bekleyen gazeteciler gelişmeleri dakika dakika basın kuruluşlarına aktardı.

Yenipazar Kapalı Cezaevi'nde geçen günlerde inceleme yapan ve Ağar'ın gelişinden önce yeniden Yenipazar'a gelen MİT eski Güvenlik Dairesi Başkan Yardımcısı emekli Özel Harekatçı Korkut Eken de, Ağar'ın geliş saatiyle ilgili soruları cevapsız bıraktı. Ağar için değil gezmek için Yenipazar'da bulunduğunu anlatan Eken, gazetecilere Yörük Ali Efe Müzesi'ni gezmelerini tavsiye

etti. Eken, ısrarlı sorular üzerine; şöyle konuştu:

"Yenipazar çok şirin bir Ege kasabası. Ben Sayın Ağar'ın buraya geleceğini bilmiyorum. Yetkililerden bilgi alamadım. Sayın Ağar'ın da telefonları kapalı. Görüşemedim kendisiyle. Konudan bir bilgim yok. Konuyu basından takip ediyorum. Haberleri okuyunca Yenipazar'ı gelip görmek istedim. Gezip döneceğim."

Ağar'ın Yenipazar'da cezasını çekeceği yönündeki haberler üzerine ilçede hareketlilik yaşanmaya başladığını ifade eden Celal Demiroğlu isimli esnaf da, "Ağar'ın gelecek olması Yenipazar için hayırlı olsun. Şu an işlerde görülür bir artış yok. Nasibimiz varsa ekmek yeriz. Mutlaka bir hareketlilik olur ve esnaf arkadaşlarımıza bu yansır" dedi.

Ağar'ın, İçişleri, Adalet Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunarak ülkeye hizmet ettiğine işaret eden Yenipazar ve Karaçakal Yörükleri Derneği Başkanı Duran Teke ise, şunları söyledi:

"Sayın Ağar önemli görevlerde bulunmuş bir devlet adamıdır. Ama bir hizmet kusuru nedeniyle yıllık bir cezası söz konusu. Sayın Ağar'ın emniyetli bir yerde cezasını çekmek istemesi Yenipazar için çok önemli. Yenipazar güvenlik bakımından önemli bir yer ve Türkiye'nin beş sakin şehrinden biridir. Yenipazar'ın tercih edilmesi ilçemizin tanıtımı açısından da önem taşıyor."

12 yıl önce