|

Yermez, Ergenekon soruşturması için İstanbul'a getirildi

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Garih'in öldürülmesi olayının hükümlüsü Yener Yermez'in, "Ergenekon soruşturması kapsamında bilgisine başvurulmak üzere kaldığı cezaevinden çıkarılarak 4 gün boyunca İstanbul'daki bir cezaevinde geçici olarak kalabilmesine" imkan sağlayan karar aldı.

Aa
00:00 - 19/01/2009 Pazartesi
Güncelleme: 21:25 - 19/01/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Yermez, Ergenekon soruşturması için İstanbul'a get
Yermez, Ergenekon soruşturması için İstanbul'a get

İstanbul 14. Ağız Ceza Mahkemesi, iş adamı Üzeyir Garih'i öldürülmesi olayının hükümlüsü Yener Yermez'in, "Ergenekon soruşturması kapsamında bilgisine başvurulmak üzere hükümlü bulunduğu Kırıkkale Cezaevi'nden çıkarılarak 4 gün boyunca İstanbul'daki bir cezaevinde geçici olarak kalabilmesine" imkan sağlayan karar aldı.

Kırıkkale Cezaevi'nden bugün öğlen saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Yener Yermez, burada nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin "4 gün İstanbul'daki bir cezaevinde kalabilmesi" için vereceği kararı bekledi.

Mahkeme heyeti, Ceza İnfaz Kanunu'na göre Yermez'in, "Garih cinayetiyle ilgili bilgisine başvurulmak üzere kaldığı cezaevinden çıkarılarak 4 gün boyunca İstanbul'daki bir cezaevinde geçici olarak kalabilmesine" imkan sağlayan karar aldı.

Kararın ardından hükümlü Yener Yermez, İstanbul Adliyesi'nden Metris Cezaevi'ne götürüldü.


AVUKAT MUSTAFA YALÇINKAYA

Yener Yermez'in avukatı Mustafa Yalçınkaya, adliye çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, mahkemenin sorgulamanın yapılabilmesi için 4 günlük ek süre vereceğini, yarın ya da sonraki gün Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesinin alınmasının ardından Yermez;in tekrar Kırıkkale'deki cezaevine iade edileceğini söyledi.

Yalçınkaya, "Buradaki husus tamamen savcı beyin kendi yönetmiş olduğu operasyona ilişkin bir tahkikat olacak. Tanık sıfatıyla dinlenmesi halinde bizim hazır bulunup bulunmamamız yasal anlamda zorunlu değil, ama sanık sıfatıyla ifade alınması halinde biz sanık vekili sıfatıyla soruşturmada ifade alınması esnasında hazır bulunacağız" dedi.

Bir basın mensubunun "Yermez'in ifadesi neden alınmadı" yönündeki sorusuna Yalçınkaya, Yermez'in hükümlü olması nedeniyle ifadesinin alınabilmesi için mahkeme tarafından izin verilmesi gerektiğini kaydetti. Yalçınkaya, "İstanbul'da kalabilmesi ve hükümlü olmasından dolayı bu tür bir mahkeme kararı gerekiyordu" dedi.

15 yıl önce