|

Yeşil Kartlı uyuşturucu çetesi

Ankara'da uyuşturucu çetesine yönelik operasyonda 26 kişi gözaltına alındı.

Aa
00:00 - 15/10/2012 Pazartesi
Güncelleme: 11:48 - 15/10/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeşil Kartlı uyuşturucu çetesi
Yeşil Kartlı uyuşturucu çetesi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, doğu illeri ile İstanbul'dan getirdikleri uyuşturucuyu Ankara'da piyasaya sürdükleri belirlenen bir çeteyi takibe aldı.

Yaklaşık 1 yıl süren teknik ve fiziki takibin ardından Ankara Cumhuriyet savcısının talimatıyla harekete geçen narkotik polisi, Altındağ, Keçiören, Sincan, Yenimahalle ve Çankaya'da önceden belirlenen 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Şafak vakti, özel harekat polisinin de katıldığı hava destekli operasyonda, çete lideri konumundaki Erkan K'nin de aralarında olduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların kaldıkları yerlerde yapılan aramada, piyasa değeri 1 milyon TL olduğu belirlenen 87 kilogram esrar, 1 kilo 650 gram kokain, 832 ecstacy, 10 gram bonzai, 2 adet ruhsatsız tabanca ile uyuşturucudan kazanıldığı belirlenen 4 bin 495 lira ele geçirildi.

Polis ayrıca, M 16 ve Glock marka 2 silah ile bir av tüfeği ve 86 fişeğe de el koydu.

Zanlıların, adam yaralama ve işyeri kurşunlama gibi suçlara da karıştığı öne sürüldü.

Zanlıların uyuşturucudan kazandıkları parayla lüks araçlar aldıkları ve uyuşturucu sevkıyatını bu araçlarla gerçekleştirdikleri iddia edildi.

Çetenin, yaşlı kişileri kurye olarak kullandıkları tespit edildi.

Gözaltına alınanlar arasında Altındağ Çandarlı Mahallesi Muhtarı Tuncay Ç'nin de bulunduğu, muhtarın çetenin diğer elemanlarına Yeşil Kart temin ettiği kaydedildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 26 zanlıdan 21'i, çıkarıldıkları mahkemece, ''Suç örgütü kurmak, örgüte üye olmak, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ve iş yeri kurşunlamak'' suçlarından tutuklandı.

12 yıl önce