|

Yeşil'in oğluna hapis istemi

İha
00:00 - 2/03/2009 Pazartesi
Güncelleme: 10:53 - 2/03/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeşil'in oğluna hapis istemi
Yeşil'in oğluna hapis istemi

Kamuoyunda “Yeşil” olarak bilinen Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı mütalaasını açıklayarak sanıkların 1,5 yıl ile 87,5 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezalarına çarptırılmalarını istedi.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz sanıklar Ekrem Er ile Tunay Arslan hazır bulundu. Duruşmada Savcı Celal Kara esas hakkındaki mütalaasını mahkeme heyetine sundu. Savcı Kara mütalaasında sanıkların Murat Yıldırım liderliğinde bir araya geldiklerini ve haksız çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurduklarını belirtti. Sanıkların Beşiktaş'taki bir oto kiralama işyerini örgütün karargahı olarak kullandıklarının belirtildiği mütalaada örgütsel görüşmelerin burada gerçekleştirildiği ifade edildi. Örgüt elemanlarının, Yıldırım'ın talimatı ve azmettirmesi sonucu müşteki Habip Durmuş'u öldürülmeye teşebbüs ettikleri, eylemden sonra sanıkların Yıldırım'ı telefonla bilgilendirdikleri anlatılan mütalaada, sanıkların yine müştekiler Azmi Yılmaz, İsmet Eroğlu ve Mehmet Kolsal'a yönelik yağma ve yağmaya teşebbüs eylemlerini gerçekleştirdikleri belirtildi.

Bazı sanıkların kendi aralarında yaptıkları telefon görüşmelerinden sanıkların silah ticareti de yaptığının anlaşıldığı ifade edilen mütalaada yapılan aramalarda da silahlar ile 10 adet plastik kelepçe, emniyet görevlilerince kullanılan seyyar tepe lambasının bulunduğu belirtildi. Mütalaada, Murat Yıldırım'ın “haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla silahlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, adam öldürmeye teşebbüs etmek, yağma ve yağmaya teşebbüs etmek, silah ticareti yapmak” gibi benzer suçlardan 59 yıldan ile 87 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mütalaada diğer sanıkların ise benzer suçlardan 1,5 yıldan 45,5 yıla kadar çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları istendi.

Mahkeme sanıkların mütalaaya karşın savunmalarını hazırlaması için duruşmayı erteledi.


15 yıl önce