|

Yeter artık

Gezi Parkı eylemleriyle kan ağlayan Taksim esnafı, gösterilere isyan etti. Siftah dahi yapamadan dükkan kapatan esnaf dün ilk kez yüksek sesle eylemcilere ''Yeter artık'' dedi.

.
00:00 - 24/06/2013 Pazartesi
Güncelleme: 23:47 - 23/06/2013 Pazar
Yeni Şafak
Yeter artık
Yeter artık

Taksim Gezi Parkı bahanesiyle yaşanan olaylar nedeniyle kepenk indirmek zorunda kalan esnaf, yaşananlara tepki gösterip, eylemcilerle tartıştı. Taksim Dayanışması'nın çağrısı üzerine önceki akşam Taksim Meydanı'nda toplanan eylemciler, olaylarda hayatını kaybedenleri anarak, buraya kırmızı karanfiller bıraktı. Dağılmayan gruba polis müdahale etmek zorunda kalırken, esnaf taş atan eylemcilere 'Polise taş atmayın' diye bağırdı.

ZARARIMIZ ÇOK BÜYÜK

Eylemlerden yaklaşık bir aydır olumsuz etkilenen esnaf, yaşananlara tepki gösterip, eylemcilerle tartıştı. Esnaf eylemcilere 'Bir aydır dükkanımızı doğru dürüst açamıyoruz. Siftah yapamadan dükkan kapatıyoruz. Bu eylemler nedeniyle mağdur olduk. Zararımız çok büyük. Bu ülke hepimizin. İnsanlar evlerine ekmek götüremiyor. Artık bu eylemlere bir son verin. Lütfen evinize gidin' diye seslendi.

MALLAR ELİMİZDE KALDI

Taksim Sanat Galerisi yakınında 50 yıldan beri çiçekçilik yapan Sedat Yorgun, 3 çalışanından ikisini olaylar bitene kadar ücretsiz izne çıkarmak zorunda kaldığını söyledi. Diyarbakırlı 62 yaşındaki çiçekçi Adnan Akşahin, 1977 yılı 1 Mayıs'ında da Taksim Meydanı'nda çiçekçilik yaptığını anlattı. Akşahin, 40 yıldan beri bu mesleği yaptığını ama böyle bir olay görmediğini dile getirerek, '7 kişilik aileye bakıyorum. Faturalarımı bu ay ödeyemedim. 1 aydan beri borç parayla geçiniyorum. Çiçekleri aldığımız yere paralarını zaten ödeyemiyoruz. Perişan bir haldeyiz' dedi.


11 yıl önce