|

Yollar göle döndü

İzmir'de dün öğle saatlerinde başlayarak gece boyunca aralıklarla devam eden sağanak yağmur, günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Metrekareye 53 kg. yağışın düştüğü İzmir''de caddeler ve yollar suyla dolup taştı, arabalar ilerlemekte güçlük çekti.

Cihan
00:00 - 17/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 12:53 - 17/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Yollar göle döndü
Yollar göle döndü

Kurban Bayramı'nın ikinci günü başlayan kuvvetli yağmur, yerini sağanağa bıraktı. Meteoroloji yetkililerince önceki gün açıklanan yağmur, dün öğleden sonra başladı. Zaman zaman şiddetli rüzgârın da etkili olduğu yağış, yolları göle çevirdi. Akşam saatlerinde etkisini yitiren sağanak, gece tekrar şiddetlendi. Sabaha karşı etkisini arttıran yağmur sebebiyle sokaklarda su birikintileri oluştu. İtfaiye ekipleri, bazı cadde ve sokaklardaki kanal baskınlarına müdahale etti. Yağmur, başta Buca ilçesi Şirinyer semti ve Bornova ilçesi Çınarlı Semti olmak üzere şehrin birçok yerini olumsuz etkiledi. Çamdibi'ndeki Kâmil Tunca Bulvarı üzeri Kartal Durağı önündeki anayolun sağ tarafında bulunan alanda, zeminin de yumuşamasıyla birlikte yaklaşık 1 metre derinliğinde çukur oluştu. Sabah saatlerinde etkisini arttıran yağmur sebebiyle caddeler ve yollar yine suyla doldu. İtfaiye ve belediye ekipleri, su birikintilerini temizlemek için çalışma başlattı. Yollardaki sular tahliye edildi, mazgallar temizlendi. Ayrıca bazı ev ve işyerlerinde, küçük çaplı su baskınları meydana geldi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre İzmir'de son 24 saat içinde metrekareye 53 kg. yağış düştü. Yağmurun, etkisini akşam saatlerinde yitireceği ve yarın öğle saatlerinde tamamen İzmir'e terkedeceği belirtildi.


11 yıl önce