|

Yüksel'i bakanlığı şikayet ettiler

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, Ankara Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel hakkında Adalet Bakanlığı'na şikayet dilekçesi verdi.

Aa
00:00 - 17/01/2008 Perşembe
Güncelleme: 16:56 - 17/01/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Yüksel'i bakanlığı şikayet ettiler
Yüksel'i bakanlığı şikayet ettiler

Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, üniversite öğrencisi Birtan Altınbaş davasının hükümlüsü polis memurlarının cezaevine teslimleri sırasında yanlarında bulunduğu iddia edilen Ankara Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel hakkında Adalet Bakanlığı'na şikayet dilekçesi verdi.

ÇGD üyesi Oya Aydın, Rıza Karaman ve Elvan Oklun'un Adalet Bakanlığına verdiği dilekçede, bugün bir gazetedeki haberde, “Birtan Altınbaş'ın öldürülmesi eyleminden hüküm giyen ve haklarında verilmiş cezanın infazı için cezaevine giren sanık polislerin yanında Cumhuriyet Savcısı Yüksel'in de bulunduğu” iddiasının yer aldığı belirtildi.

Dilekçede, söz konusu olayda görevsiz olduğu halde bir soruşturma başlattığı, Adli Tıp Kurumu raporunun ve sanık isimlerinin görevli Ankara Cumhuriyet Savcılığına verilmemesi konusunda özel çaba gösterdiği iddia edilen Yüksel'in bu tutumunun, dosya içindeki belgelerde de görüleceği savunuldu.

“16 yıl süren davada, hükümlü polislerin, bir üniversite öğrencisine işkence yaptıkları kesin biçimde ortaya çıkmıştır” denilen dilekçede, hükümlülerin bir savcı tarafından cezaevine “törensel biçimde” uğurlanmasının dikkat çekici olduğu ifade edildi. Savcı Yüksel'in tutumunun “yargı mensupları açısından son derece kötü bir örnek oluşturduğu” iddia edilen dilekçede, Savcı Yüksel hakkında gerekli incelemenin başlatılarak cezai uygulamaya gidilmesi talep edildi.

16 yıl önce