|

Yunus''u kurtarma harekatı

Türkiye, Hollanda''da sekiz yıl önce mahkeme kararıyla Nurgül ve Hanlar Azeroğlu çiftinden alınıp, lezbiyen bir Hıristiyan aileye verilen Yunus Azeroğlu için devreye girdi.

Ayfer Mallı
00:00 - 18/02/2013 الإثنين
Güncelleme: 22:52 - 17/02/2013 الأحد
Yeni Şafak
Yunus''u  kurtarma  harekatı
Yunus''u kurtarma harekatı

Hollanda''da mahkeme kararıyla ellerinden alınan oğulları Yunus için açtıkları velayet davasını kaybeden Iğdırlı Azeroğlu ailesine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yardım edecek. Bozdağ, eşcinsel bakıcı aileye verildiği belirlenen Yunus''un kurtarılması için Başbakanlığa bağlı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı''na talimat verdi. Yetkililer Yunus''un eşcinsel aileden alınması için çalışmalara başladı.

Azeroğlu çiftinin 2004 yılında 6 aylık olan oğulları Yunus''u yanlışlıkla yere düşürmesi, Hollanda Gençlik Dairesi'nin çocuğu eşcinsel bir aileye verilmesine neden oldu. Ailenin konuyu yüksek mahkemeye taşıması sonucu değiştirmedi. Anne Nurgül Azeroğlu''nun Hollandaca bilmemesi bahanesi nedeniyle aile Yunus'u geri alamadı. Hollandalı yetkililer Yunus''u vermek için aileyi maddi anlamda zorlayan çocuk bakımı kursu, Hollandaca eğitimi ve psikolog tedavisini şart koştu.

KİLİSEYE GÖTÜRÜLÜYOR

Türk yetkililer ailesiyle ayda bir görüştürülen Yunus''un bakıcı aile tarafından kiliseye götürüldüğünü, anne ve baba kavramlarını karıştırdığını tespit etti. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, lezbiyen aileye verilen küçük Yunus''un ya ailesine geri verilmesi veya başka bir aileye verilmesi için girişim başlattı.

Kardeşleri de alıkonmuştu

Nurgül ve Hanlar çifti evliliklerinin ilk 10 yılının ardından Arif, Halil ve Yunus adını verdikleri üç çocuk sahibi oldu. 2004 yılında Yunus, dikkatsizlik sonucu yaralandı. Kaza üzerine yetkililer üç kardeşi de aileden aldı. İki ağabey hukuki mücadelenin ardından aileye geri verildi.

Evladım için herşeyi yapıyorum

Yunus''un annesi Nurgül Azeroğlu, ''Hakim velayet için 3 şartı önüme koydu. Hollandaca öğrenmem gerekiyor. Çocuk eğitim kursuna ve psikoloğa gitmem gerekiyor. Okula gidiyordum. Ancak diplomamı alamadan kontrat bitti. tekrar okula başlamam için ihtiyaçlarımı kendim karşılamam gerekiyor ama maddi durumum iyi değil" dedi.

٪d سنوات قبل