|

Yüreğimiz yandı

İstanbul Küçükçekmece'de bir apartman dairesinde çıkan yangında 3 akraba aileden en küçüğü 7 aylık en büyüğü ise 6 yaşında olan 5'i çocuk 6 kişi hayatını kaybetti.

Oktay Yıldırm
00:00 - 21/04/2013 Pazar
Güncelleme: 01:24 - 21/04/2013 Pazar
Yeni Şafak
Yüreğimiz yandı
Yüreğimiz yandı

İstanbul Küçükçekmece'de çıkan yangında 3 akraba aileden 5'i çocuk 6 kişi dumadan zehirlenerek hayatını kaybetti. Alınan bilgiye Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi Çaylakkuşu Sokak'taki 3 katlı apartmanın 3. katında dün akşam saatlerinde yangın çıktı. İddiaya göre 8 kişinin bulunduğu evde elektrik sobası çekyat üzerine devrildi. Çekyatın tutuşması nedeniyle alevler odayı sardı. Alevlerin kapıyı da sarması nedeniyle sadece iki çocuk dışarı çıkabildi. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve ambulans sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahale ederek söndürdüğü yangında 3 akraba aileye mensup 5'i çocuk 6 kişinin cesedine ulaşıldı.

15 GÜN ÖNCE GELDİLER

Ölenlerin yangın etkisiyle oluşan dumandan zehirlenerek hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybedenlerin Elif Erten (20), çocuğu 7 aylık Nisa Erten, akraba çocukları Fatmagül Erten (5), Ömer Bahçi (4) ile 6 yaşındaki ikizler Aylin ve Hilal Bahçi olduğu belirlendi. Elif Erten ile eşi İdris Erten'in gurbetçi oldukları ve yaklaşık 15 gün önce tatil amacıyla Almanya'dan Türkiye'ye gelerek, akrabaları Bahçi ailesinin evinde kalmaya başladıkları öğrenildi. Dairede oturan ailenin bu adrese yeni taşındığı bildirildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Alevlerden kaçamadılar

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra açıklama yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yangının elektrikli sobanın çekyata devrilmesi sonucu çıktığını söyledi. Yeniay : 'Ölenlerden annenin 20 yaşında ve 2 çocuğu olduğunu öğrendik. Almanya'dan ziyarete gelmişler. Çocuklarından biri 7 aylık diğeri ise 4 yaşlarında. Başka bir aileden 2 çocuk ve diğer bir aileden de 4-5 yaşlarında çocuk vefat etmiş. Alevler kapının ağzında olduğu için yangından kaçamamışlar. Sadece 2 çocuk yangından şans eseri kurtulmuş' dedi.

Altı kişinin hayatını kaybettiği yangında olaydan geriye korkunç bir manzara kaldı.
11 yıl önce