|

Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor (Haritalı)

Yurt genelinde sıcaklıkların bugün batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta artması bekleniyor. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 5 günlük haritalı hava durumu tahmini!

Anka
00:00 - 17/03/2007 Cumartesi
Güncelleme: 11:38 - 17/03/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor (Haritalı)
Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor (Haritalı)

Sıcaklıklar batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta artıyor. Yurt genelinde sıcaklıkların bugün batı bölgelerden başlayarak tüm yurtta artması bekleniyor.



Meteorolojik verilere göre, hafta başından itibaren yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava yurdu terk edecek.

Hava sıcaklığının bugün yurdun batı kesimlerinde, yarın (pazar) tüm yurtta artması bekleniyor. Hafta sonu Marmara ile iç ve doğu bölgelerde sabah saatlerinde yoğun olarak sis görülmesi tahmin ediliyor.

Yurt geneli yarın parçalı ve çok bulutlu olurken, yağışlar aralıklı olarak doğu bölgelerde ve Karadeniz'de devam edecek.



Öte yandan yağışlı havanın yurdun doğu kesimlerinde aralıklarla etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney doğusu ile Artvin, Siirt ve Batman çevrelerinde görülecek olan yağışların, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda etkili olmak üzere; Doğu Karadeniz kıyıları ile Siirt ve Batman çevrelerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacak, batı bölgelerde güneşlenmeyle birlikte biraz artacak. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yurdun kuzey kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.







5 büyük ilimizin hava durumu:
<>



Bugün Yarın

İstanbul 3/9 5/11

Ankara -2/8 -1/11

İzmir 5/17 8/18

Adana 5/18 7/19

Antalya 10/20 11/20








17 yıl önce