|

Zabıta'dan fırınlara baskın

Edremit Zabıtası'ndan fırınlara şok baskın düzenlendi. Esnaf sabahın ilk ışıklarında zabıtayı görünce şaşırdı

İha
00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 20:10 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Zabıta'dan fırınlara baskın
Zabıta'dan fırınlara baskın

Balıkesir'in Edremit ilıesinde belediye zabıta ekipleri, fırınlara sabah saatlerinde şok baskın dşzenledi. Sabah saatlerinde zabıtayı gÜren fırıncı esnafı şaşırdı.

Ekipler, gramaj kontrolşnşn yanında ıalışanların sağlık karneleri ve temizlik kurallarına uyulup uyulmadığı ve fiyat tarifeleri denetlendi.

Sabah erken saatlerde zabıta memurlarını karşılarında gÜrmeye alışık olmayan fırıncı esnafı, şaşkınlığını gizleyemedi.

Yapılan denetimlerin sık aralıklarla yapılacağını vurgulayan Zabıta Mşdşrş M. Ali Yakın, “Sabahın erken saatlerinde ilıemiz ve mşcavir alanı iıerisinde yer alan fırınları denetleyerek, genel temizlik kurallarına uymayan 4 fırına cezai işlem uygulandı. Özellikle kÜy ekmeklerinde gramaj eksikliği saptandı. Gramajı eksik bulunan bir miktar kÜy ekmeği toplanarak, riyaset makamının bilgileri doğrultusunda aş evine teslim edildi. Bu kapsamda ıeşitli zaman aralıklarında ekiplerimiz denetimler yaparak, halk sağlığını tehdit edecek unsurların oluşmasını engelliyor. Yapılan şok baskınlar aralıksız olarak sşrecekö dedi.

Edremit Belediye Başkanı Av.Tuncay Kılıı, “Halk sağlığı her zaman Ün planda gelir. Yetkilerimiz dahilinde denetimlerimiz aralıksız sşrerken, esnafımızı da bilinılendirmeyi hedefliyoruzö dedi.

Edremit'te 300 gramlık tekli ekmek 70 kuruş, bin gramlık kÜy ekmeği ise 1,50 Ykr satıldığı bildirildi.

15 yıl önce