|

Zaman Gazetesi "Başbakan fezlekesi"ni itiraf etti

17 ve 25 Aralık soruşturmaları kapsamında hazırlanan fezlekelerde Başbakan Erdoğan'ın isminin geçmediği iddiası yine paralel yapı medyası tarafından yalanlanmış oldu. Fezlekeler gizli tutulurken paralel yapı medyasının fezlekeler hakkında yayınladığı haberde ayrıntıların yer alması dikkat çekti.

YUNUS GÖKSU/yenisafak.com.tr
00:00 - 28/05/2014 Çarşamba
Güncelleme: 16:13 - 28/05/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Zaman Gazetesi "Başbakan fezlekesi"ni itiraf etti
Zaman Gazetesi "Başbakan fezlekesi"ni itiraf etti

Paralel yapı medyası tarafından bugüne kadar yayılan "Başbakan Erdoğan hakkında 17-25 Aralık operasyonları kapsamında hazırlanmış bir fezleke yok" söylemi yine paralel yapının yayın organı Zaman gazetesinin internet sitesinde yayınlanan bir haberle yalanlanmış oldu.

"Fezlekede 'dönemin başbakanı' ifadesi yok" başlığıyla yayınlanan haberde Başbakan'ın ifadelerinin aksine kendisinden 'dönemin başbakanı' diyerek bahsedilmediği "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" denilerek bahsedildiği vurgulandı. Böylelikle hazırlanan fezlekelerde hedefin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu doğrulanmış oldu.

Fezlekenin detaylarına Zaman nasıl ulaştı
?

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın yürüttü soruşturma kapsamında hazırlanan fezlekeler hakkında yayınlanan haberde en ince ayrıntısına kadar bilgi veriliyor. Ancak savcılıkta olabilecek bilgilere haberde yer veriliyor.

İnce detayların yer aldığı bilgiler şöyle;

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından yürütülen ve talimata rağmen operasyonu yaptırılmayan 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının fezlekesi yaklaşık bin sayfa. Fezleke içerisinde teknik takipteki kişilerin ifadelerinde geçen toplam 165 adet 'Başbakan Erdoğan/Başbakan Recep Tayyip Erdoğan/R. Tayyip Erdoğan' ifadesi tutanakta yer alıyor.

Öte yandan fezlekede 417 defa da 'Başbakan' ya da 'Başbakanlık' kelimesi kullanılıyor. Bu ifadenin kullanılmasının, soruşturma kapsamında dinlenen bazı şahısların Başbakanlığa bağlı birimlerde görev yapmalarından kaynaklandığı belirtiliyor. Başbakan'ın, fezlekenin şüphelileri arasında yer alan oğlu Bilal Erdoğan'ın adı ise 521 yerde geçiyor.


10 yıl önce