|

Zehir tüccarları PKK gibi

Genelkurmay uyuşturucu ticaretinin, vatandaş, asker ve güvenlik görevlilerinin akan kanından birinci derecede sorumlu olduğunu açıladı.

ANKARA (A. A)
00:00 - 1/01/2008 Salı
Güncelleme: 22:09 - 1/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Zehir tüccarları PKK gibi
Zehir tüccarları PKK gibi

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Diyarbakır ve Bingöl'de dün gerçekleştirilen operasyonlarda, patlayıcı maddelerin yanı sıra yüklü miktarda uyuşturucu maddelerin de ele geçirildiği belirtilerek, "Ele geçirilen yüklü miktardaki uyuşturucu ve patlayıcı madde arasındaki bağlantı, TSK için yeni keşfedilmiş değildir. PKK terör örgütünün bu yönü, çeşitli vesilelerle Türk ve dünya kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Bu son örnek, terör örgütünün uyuşturucu trafiğini yönlendirmeye devam ettiğini açıkça göstermektedir" denildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamada, dün Diyarbakır'ın Lice ilçesi Keşkuvari Mahallesi bölgesinde icra edilen operasyonda, bir şahsa ait evin yakınındaki 4 sığınakta 500 kilogram amonyum nitrat, patlayıcı madde yapımında kullanılan kablolar ve yaşam malzemelerinin yanı sıra, şahsa ait evde; 52 kilogram kubar esrar, 25 kilogram toz esrar, 80 kilogram karışık esrar tohumu ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, aynı gün Bingöl ilinin Adaklı ve Genç kırsalında icra edilen operasyonlarda da 50 kilogram amonyum nitratın yanı sıra, 44 kilogram kubar esrar ve 90 kilogram kenevir tohumu ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Ele geçirilen bu yüklü miktardaki uyuşturucu ve patlayıcı madde arasındaki bağlantı, Türk Silahlı Kuvvetleri için yeni keşfedilmiş değildir. PKK terör örgütünün bu yönü, çeşitli vesilelerle Türk ve dünya kamuoyunun dikkatine sunulmuştur. Bu son örnek, terör örgütünün uyuşturucu trafiğini yönlendirmeye devam ettiğini açıkça göstermektedir.

Öte yandan, örgütün yasa dışı bu tür faaliyetlerine destek sağlayan işbirlikçilerin; vatandaşlarımız, askerlerimiz ve güvenlik görevlilerimizin akan kanından birinci derecede sorumlu oldukları unutulmamalıdır.

Türk Silahlı Kuvvetleri, eli kanlı PKK terör örgütü ile ona doğrudan veya dolaylı destek veren çevrelerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecek ve gerçek yüzlerini ülkemize ve dünyaya göstermeye devam edecektir. "



16 yıl önce