|

Zehire en büyük vurgun

İstanbul polisi gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda 281 kilo 500 gram kokain maddesi ele geçirdi. Operasyonda Abdullah Baybaşin ve Mehmet Sait Özben'nin de bulunduğu dördü yabancı uyruklu 15 kişi göz altına alındı.

Yusuf Gülbakan
00:00 - 29/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:38 - 29/01/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Zehire  en büyük vurgun
Zehire en büyük vurgun

İstanbul'da son zamanların en büyük kokain operasyonu gerçekleştirildi. 281 kilo 500 gram kokain maddesinin ele geçirilen operasyonda aralarında uyuşturucu baronu olarak anılan Abdullah Baybaşin ve Mehmet Sait Özben'nin de bulunduğu dördü yabancı uyruklu 15 kişi göz altına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin önceki gün akşam saatlerinde Ambarlı açıklarında, gemiye gerçekleştirilen operasyondan yaklaşık bir yıl önce bir çalışma başlattı. Her türlü takibi yapan polis, zanlıların, Bolivya'dan 24 ton tahtanın içine gizlenmiş, 281,5 kilo kokainin gemi yoluyla İstanbul'a getirileceğini tesbit etti. İngiltere'de uzun yıllar cezaevinde yattıktan sonra, kısa bir süre önce Türkiye'ye tekerlekli sandalyede dönüş yapan Abdullah Baybaşin'in, yurda adım atar atmaz işe koyulduğu ve uluslar arası bağlantıları ile irtibata geçtiği iddia edildi.

GEMİ BİR BUÇUK AY TAKİP EDİLDİ

Narkotik polisinin, 1 yıllık çalışması sonrasında, Bolivya'dan yola çıktığı ve 1,5 ayda İstanbul'a geldiği öğrenilen, yabancı bandıralı gemide 281,5 kilo kokain olduğunu tesbit etti. Gemi yola çıktıktan sonra, uyuşturucunun sağ salim yurtdışına çıkışını sağlamak amacıyla, dört yabancı uyruklu zanlı da İstanbul'a geldi. Gelen zanlıların, uyuşturucuyu, Hollanda, İngiltere ve İspanya'ya götürecekleri öne sürüldü. Diğer yandan Abdullah Baybaşin'in İngiltere'deki uyuşturucu piyasası üzerinde etkili olduğu öne sürüldü.


BAYBAŞİN VE OĞLU GÖZALTINDA

Önceki akşam saatlerinde 15 zanlıya yönelik yapılan operasyonlarda, İngiltere'de cezaevinde uzun yıllar yattıktan sonra Türkiye'ye tekerlekli sandalyede gelen Abdullah Baybaşin'in Ataköy'de bulunan villasına baskın düzenlendi. Baskında Abdullah Baybaşin ile birlikte yaşayan oğlu Çağdaş Baybaşin de gözaltına alındı. Baybaşin'in İngiltere'deki uyuşturucu piyasası üzerinde etkili olduğu öne sürüldü. Son dönemlerde yapılan en geniş kapsamlı kokain operasyonunda, gözaltına alınan zanlıların emniyetteki işlemleri sürüyor.



13 yıl önce
default-profile-img