|

Zere'ye umut ışığı

Cezaevinde yatan kanser hastası Güler Zere'nin sağlık durumuyla ilgili rapor hazırlandı. Davutoğlu, Zere'nin babasını arayarak gelişmeler hakkında bilgi verdi

Aslıhan A. Karataş
00:00 - 5/11/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:21 - 5/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Zere'ye umut ışığı
Zere'ye umut ışığı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, terör örgütü üyesi olmaktan Elbistan Cezaevi'nde yatan kanser hastası Güler Zere'nin babası Haydar Zere'yi arayarak gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Güler Zere ile ilgili Adli Tıp raporu tamamlanarak dün Çankaya Köşkü'ne gönderildi. Adli Tıp raporunda, Zere'nin sağlık durumunun af kapsamında olduğu yönünde görüşün yer aldığı ifade edildi. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de, Güler Zere'ye ilişkin değerlendirmede, hastalığının süreğen olduğu ve iyileşme şansının olmadığına karar verildiğini belirterek, 'Bu rapor, 'Cumhurbaşkanlığı affı kapsamında değerlendirilebileceği' kanaatiyle, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gönderilecektir' dedi. Bu gelişmeler üzerine Güler Zere'nin babası Haydar Zere'yi arayan Bakan Davutoğlu, kızının bu rapor doğrultusunda serbest bırakılması olasılığının yüksek olduğu müjdesini verdi.

EYLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Davutoğlu'nun Zere'nin durumunu yakından takip etmesine neden olan olay ise Ekim ayı başında yaptığı Brüksel ziyareti sırasında gerçekleşti. 14 Ekim'de Brüksel'e giden Davutoğlu, Zere için yapılan bir protesto ile karşılaşmıştı. Davutoğlu'nun bir konferansta konuşma yaptığı sırada salona giren DHKP-C üyeleri Zere'nin tahliye edilmesini istemişlerdi. “Güler Zere'ye özgürlük” diye bağıran eylemcilere “Güler Zere bizim de çocuğumuz” diye yanıt veren Davutoğlu, “Biz çocuklarımıza sahip çıkarız” demişti.


Gül: Af etme yetkim yok

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güler Zere'yle ilgili olarak “Kamuoyu zannediyor ki, cumhurbaşkanı istediğini affeder, istediğini affetmez. Cumhurbaşkanının re'sen böyle bir yetkisi yok. Kendilerinin müracaatı gerekiyor” dedi. “Önüme gerekli yazı gelirse, 'hayır' da diyebilirim 'evet' de diyebilirim, bunun da şartları var” diyen Gül, af için herhangi bir doktor raporunun da yeterli olmadığını hatırlattı.




14 yıl önce