|

Zevk için araba çaldı

İha
00:00 - 2/08/2009 Pazar
Güncelleme: 10:28 - 2/08/2009 Pazar
Yeni Şafak
Zevk için araba çaldı
Zevk için araba çaldı

Bursa'da, zevk için çaldığı arabalarla peşine taktığı polisten her seferinde kaçmayı başaran ehliyetsiz hırsızlık zanlısı, yaya olarak evine giderken yakalandı. Şüphelinin çaldığı iddia edilen iki motosiklet ve sekiz otomobil sahiplerine teslim edildi.

Anahtarları üzerindeyken kısa süreli park edilen araçların sürücülerinin bir anlık dalgınlığından yararlanarak otomobillerini çaldığı iddia edilen 18 yaşındaki M.C., polisin iki ay süren takibi sonucu yakalandı. Ehliyetsiz olmasına rağmen her seferinde çaldığı otomobillerle kaçarken peşine düşen polisi atlatmayı başaran zanlı, Yiğitler Mahallesi'ndeki evine giderken polis şok bir operasyon başlattı. Araba kullanmayı, çaldığı otomobillerle polisten kaçarken öğrenen şüpheli yaya olarak evine girerken

yakalandı. Pek çok hırsızlık suçundan kaydı bulunan M.C.'nin son iki ayda çaldığı ikisi motosiklet toplam 10 araca el konuldu. Zevk için araba çaldığı ve araçların içindeki teyp, kolon ve jantların bazılarını satarken bazılarının da şanzımanını dağıttıktan sonra olduğu yerde bıraktığı iddia edilen M.C., "hırsızlık" suçundan adliyeye sevk edildi. Şüpheli, hakkındaki iddialarla ilgili basın mensuplarının sorularını cevapsız bıraktı.

Bu arada şüphelinin son iki ayda çaldığı iddia edilen iki motosiklet ve sekiz otomobil sahiplerine teslim edildi. Otomobilinin 29 Haziran'da park ettiği Organize Sanayi İstasyonu'nun önünde çalındığını ifade eden bankacı Muharrem Sülen (48), "Başta Bursa Emniyet Müdürü olmak üzere tüm emniyet teşkilatına sonsuz teşekkür ederim. Araçlarımız polisin çabası sonucu bulundu. Ekipler, aracımın kaybolduğu günden bu yana sürekli beni arayarak irtibatı koparmadı. İşin ucunu bırakmayıp zanlıyı kısa sürede yakaladılar. Sağolsun var olsunlar."

Küçük Sanayi İstasyonu'na tamir için gelen bir müşterisine ait otomobilin şüpheli tarafından çalındığını vurgulayan Fatih Tudduk (26) ise, "Tamir için getirilmişti. Umudumuz kesildiği an polis aracı bulduğunu müjdeledi. Umudumuzu kesmiştik, müşterimize aracının parasını ödeyecektik. Polis işi 10 gün içinde çözdü" diye konuştu.

1050 Konutlar'daki evinin önünden 25 gün önce otomobilinin çalındığını anlatan 21 yaşındaki İsmail Eroğlu ise, otomobilinin tek parça olarak bulunmasından son derece mutlu olduğunu söyledi.

Oto Hırsızlık Bürosu polisleri ise vatandaşları, araçları üzerinde anahtarı varken park etmemesi konusunda uyardı.

15 yıl önce