|

'Zirve Yayınevi davası' ne zaman yapılacak?

"Özel yetkili mahkemeler"in kaldırılmasının ardından Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi kararlaştırılan davada, 10 Nisan'da yapılması planlanan duruşma 23 Haziran'a ertelendi.

Aa
00:00 - 2/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 17:37 - 2/04/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
'Zirve Yayınevi davası' ne zaman yapılacak?
'Zirve Yayınevi davası' ne zaman yapılacak?

Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davanın 93. duruşması, 23 Haziran'da yapılacak.

Alınan bilgiye göre, kamuoyunda "özel yetkili mahkemeler" olarak bilinen ağır ceza mahkemelerinin kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren "Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un onaylanmasının ardından, daha önce Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlere ilişkin davayla ilgili dosya, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Mahkeme heyetinin, 10 Nisan'da yapılması planlanan 93. duruşmayı 23 Haziran'a erteleme kararı aldığı öğrenildi.

Malatya'da, 18 Nisan 2007'de, Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, boğazı kesilerek ve bıçaklanarak öldürülmüş, zanlılardan Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Abuzer Yıldırım olay yerinde yakalanmıştı. Bu 4 kişi ile yayınevinin bulunduğu binanın 3. katının penceresinden atlayarak kaçmaya çalışırken düşerek yaralanan Emre Günaydın, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Gürler, Özdemir, Çeker, Yıldırım ve Günaydın, tutukluluğu 5 yılla sınırlayan yasal düzenlemenin ardından 8 Mart'ta tahliye edilmişti.

10 yıl önce