|

Zorunlu kıyamet açıklaması!

21 Aralık'a ilişkin 'Maya takvimi' hesaplamalarını 'batıl' olarak niteleyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Kıyamet senaryolarına itibar etmeyelim. Ebedi âleme hazırladıklarımıza bakalım" dedi.

Ankara
00:00 - 8/12/2012 Cumartesi
Güncelleme: 21:47 - 7/12/2012 Cuma
Yeni Şafak
Zorunlu kıyamet açıklaması!
Zorunlu kıyamet açıklaması!

Maya takvimine göre önümüzdeki 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı ve dünyanın sonunun geldiği inancına Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den tepki geldi. Konuyla ilgili twitler atan Görmez, "Batıl, sahte, hurafe kıyamet senaryolarına itibar etmeyelim" dedi. Maya takvimine göre Marduk gezegeninin 21 Aralık 2012 tarihinde dünyaya çarpmasıyla yaşayacağı düşünülen kıyametin etkilenmeyeceğine inanılan İzmir Selçuk ilçesine bağlı Şirince köyünde nefesler tutuldu. Kimse Maya kıyamet senaryosuna inanmasa da bu atmosferi yaşamak isteyen binlerce kişi Şirince'ye akın etti. Şirince'de yetkililerin verdiği bilgilere göre sadece 165 yatağın bulunduğu ilçede yerler günler öncesinden rezerve edilirken işletme sahipleri ek yatak kapastesini 500'e çıkardı. İlçede kıyamet menüsü ve içecekleri hazırlandı. Maya takvimine göre marduk gezegeninin 21 Aralık tarihinde dünyaya çarpacağı ve kıyametin kopacağı inancına Diyanet İşleri Başkanı Görmez twitterda attığı mesajla tepki gösterdi.

EBEDİ ALEME HAZIRLANALIM

Görmez, batıl senaryolara inanamamak gerektiğine dikat çekerek, "Gelen yoğun sorular üzerine derim ki; batıl, sahte, hurafe kıyamet senaryolarına itibar etmeyelim. Ebedi âleme hazırladıklarımıza bakalım. Dünya ahiretin tarlasıdır. Cennet tohumunu bu dünyada ektiğimiz bir bahçedir. Cehennem ise ateşini bu dünyadan götürdüğümüz bir ocaktır. 'Rabbimiz, bize dünyada da ahirette de güzellikler ver' diye dua edelim" dedi.


11 yıl önce