|

15 Temmuz Araştırma Komisyonu 160 kişilik yeni liste hazırladı

FETÖ darbe girişimini araştırmak için kurulan komisyonun başkanı Reşat Petek, 160 kişinin daha dinleneceğini açıkladı. Cezaevinde bulunan itirafçı darbecilerin de dinlenmesi için Adalet Bakanlığı'ndan yardım istediklerini belirten Petek, "İsimler henüz belli değil. Ama 10-15 gün içinde netleşeceğini düşünüyorum" dedi.

Yeni Şafak
11:00 - 31/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:23 - 31/10/2016 Pazartesi
Diğer

15 Temmuz darbe girişimi araştırma komisyonu başkanı Reşat Petek, komisyonun çalışmalarını anlattı. Dinlenmesi için 160 kişilik yeni listenin oluşturulduğunu açıklayan Petek, bu kişilerin darbe girişimi gecesi sorumluluk mevkiinde olan kamu görevlileri olduğunu belirtti. Petek ayrıca, itirafçı ve pişman olan darbecilerin de dinlenmesi için Adalet Bakanlığı ile irtibatta olduklarını belirtti.



15 Temmuz Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Sabah gazetesine açıklamalarda bulundu. 160 kişilik yeni liste oluşturulduğunu belirten Petek, "Biz soruşturma komisyonu değiliz. Zorlama şansımız yok. Bazı bilgisine başvurmak istediğimiz kişilerin çeşitli mazeretleri de olabiliyor. 15 Temmuz gecesi sorumluluk mevkiinde olan kamu görevlilerini dinlemek istiyoruz" dedi.



Cezeevlerinde bulunan darbecilerin dinleneceğine yönelik bir soru üzerine Petek, Darbe suçuna iştirak edip pişmanlık duyan, emniyet ve yargı mensuplarının yaptığı soruşturmalarda yardımcı olan, doğru bilgi ve belgeleri sunan, önemli gördüğümüz kişileri de belirlemeye çalışıyoruz. Onları da dinlemeye başlayacağız" ifadelerini kulandı.



Adalet Bakanlığı'ndan yardım istediklerini ifade eden Petek, "İsimler henüz belli değil. Ama 10-15 gün içinde netleşeceğini düşünüyorum" dedi.


#15 Temmuz Araştırma Komisyonu
#FETÖ Darbe Girişimi
#Reşat Petek
8 yıl önce