|

24 saatte üç farklı terör örgütüne darbe

15 Temmuz'dan bu yana terör örgütlerinin sistemli bir şekilde hedef almaya kalkıştığı ülkemizde terörle mücadelede kararlı adımlar atılıyor. Fırat Kalkanı'nda sınır ötesi adımlar atılırken, yurtiçinde de çok sayıda operasyon eş zamanlı yürütülüyor. Bu kapsamda son 24 saat içerisinde dikkati çeken haberler art arda geldi. DEAŞ'lı Reina katili, DHKP-C'li İzmir sorumlusu ve FETÖ'nün yayın organı Rota Haber'deki Genel Yayın Yönetmeni kıskıvrak yakalandı. Yurt genelinde operasyonlar sürüyor.

Yeni Şafak
14:56 - 17/01/2017 Salı
Güncelleme: 15:27 - 17/01/2017 Salı
Yeni Şafak
ARŞİV: PÖH'ler yurdun dört bir yanındaki operasyonlarla teröristleri hücre evlerinde yakalıyor.
ARŞİV: PÖH'ler yurdun dört bir yanındaki operasyonlarla teröristleri hücre evlerinde yakalıyor.

İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz'da düzenlenen çokuluslu darbe girişimini başarıyla püskürtülürken, terör örgütleri sistemli bir şekilde saldırılar gerçekleştirme başladı. FETÖ'nün görevi devrettiği PKK, DEAŞ ve DHKP-C'nin yapılanmalarına karşı 81 ilin tamamında güvenlik güçleri operasyonlara imza atıyor. Başarıyla süren operasyonlar kapsamında çok sayıda örgüt mensubu yakalanırken, incelemelerin sürdüğü bildirildi.



Sıcak gelişmeler kapsamında DEAŞ, DHKP-C ve FETÖ'ye yönelik olarak son 24 saatte düzenlenen operasyonlarda çok kritik isimler ele geçirildi.



Reina katili yakalandı

İstanbul Ortaköy'de yılbaşı gecesi bir gece kulübüne düzenlenen saldırının faili olduğu iddiasıyla aranan Abdülgadir Masharipov'un dün gece Esenyurt'ta yakalandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri, Ortaköy saldırganının Esenyurt'ta bir adreste saklandığını belirledi. Söz konusu adrese düzenlenen operasyonda şüpheli Abdülgadir Masharipov ile 1'i Kırgız asıllı erkek ve Mısır, Senegal ve Somali uyruklu 3 kadının gözaltına alındı.



  1. Başka bir teröristin evindeydi
  2. Masharipov'un yakalandığı evin Ebu Muhammed kod adlı ve DEAŞ üyesi olan başka bir teröristin olduğu belirtildi. Reina saldırısını gerçekleştiren Masharipov'un olayın gerçekleştiği ilk günden bu yana aynı evde saklandığı öğrenildi.

DHKP-C'nin kritik ismi

Terör örgütü DHKP-C'nin sözde Ege Bölgesi ve İzmir sorumlusu olduğu iddia edilen Ç.Ş. dün akşam gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, emniyet ekipleri, İzmir'de ve Ege Bölgesi'nde örgüte üye kazandırmak için çalışan, Kınık'ta örgüt adına basın açıklamaları yapan ve korsan pankart açma eylemlerine katılan Ç.Ş'nin Çiğli ilçesinde olduğunu tespit etti.


  1. 2012'de yakalanmıştı
  2. Ç.Ş'nin 2012'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde kılık değiştirerek başörtülü bir şekilde silahla eylem yapmak üzereyken yakalandığı ve 2016'ya kadar cezaevinde kaldığı bildirildi.

FETÖ'nün kalemşörü gözaltında

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin soruşturma kapsamında, hakkında yakalama kararı bulunan, "Rota Haber" isimli internet haber portalının genel yayın yönetmeni Ünal Tanık, bugün Yalova'da gözaltına alındı.



Yalova İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, örgütün İstanbul il yapılanmasında yer alan, örgüte müzahir "Rota Haber" isimli internet haber portalının genel yayın yönetmeni olan ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranan Tanık'ın, Altınova ilçesine bağlı Subaşı beldesinde bir ikamette saklandığı yönündeki istihbarat üzerine harekete geçti.




  1. 15 Temmuz'da firar etti
  2. Şüpheli, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında firar ederek saklanmak için geldiği belirlenen adrese yapılan operasyonla yakalandı.






#DEAŞ
#FETÖ
#DHKP-C
7 yıl önce