|

342 olayı engelledik

Sözleşmeli astsubay öğrencilerin and içme töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “2016 yılında 342 önemli olay engellenmiştir. Bunların 247’si patlayıcı, 23’ü ise canlı bomba eylemidir. Teröre karşı mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Terörü de bitireceğiz"dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:40 - 21/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Sözleşmeli astsubay öğrencilerin and içme töreni, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin İncek'teki yerleşkesinde gerçekleştirildi. Törene, İçişleri Bakanı Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ile aileler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 150'si kadın öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 705 astsubay öğrenci and içti.



AMAÇLARI AYNI


Törende konuşan İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye'nin terör tehdidi karşısında yapması gereken iki şey olduğunu belirterek, bunlardan birinin tehdidi doğru tanımlamak, ikincisinin ise terörle mücadele ilkelerini doğru belirlemek olduğunu söyledi. Türkiye için bugün terör tehdidinin PKK, KCK, YPG, DEAŞ ve FETÖ eliyle gerçekleştiğine değinen Soylu, “Farklı ve birbirinden bağımsız yapılar olmakla birlikte hepsinin ortaya koyduğu ana fikir aynıdır ve bu amaç etrafından birleştikleri de açıktır” diye konuştu.



ÖRGÜTLERİ KÜRESEL GÜÇLER KULLANIYOR


Bunların küresel güçler tarafından da açık olarak kullanıldığına dikkati çeken Soylu, “Bunların içinde PKK gibi yoğunlukla sınırlarımız içerisinde faaliyet gösterenler var. DEAŞ gibi Ortadoğu coğrafyasında ve sınırımızın içerisine bir şekilde duhul etmeye çalışanlar var” diye konuştu.



3 AYDA 5 BİN OPERASYON


“Tavrımız nettir ve açıktır. Artık Türkiye için terörle mücadelede bekleme dönemi değil Türkiye için terörle mücadelede taarruz dönemidir” diyen Soylu, “Namusumuz ve şerefimiz üzerine and içiyoruz ki ülkemizin düşmanlarına karşı mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz. Bütün bu çalışmalar neticesinde 2016'da 342 önemli olay engellendi; bunların 247'si patlayıcı, 23'ü ise canlı bomba eylemiydi. Son 3 ayda 5 bin 826 operasyon yapıldı. Son 2 ayda örgüte katılan kişi sayısı sadece 5. Yani bir elin parmaklarının sayısı kadardır” dedi.



Arkasındaki asker bayıldı


İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Jandarma Sözleşmeli Astsubay Öğrencileri Ant İçme Töreni'ne katıldı. Bakan Soylu törende konuşurken, arkasında duran askerlerden biri bayıldı. Bakan Soylu, sağlık ekiplerini fenalaşan askerin yanına yönlendirdi. İçişleri Bakanı konuşmasını yarıda keserek, askerle ilgilendi.



#Süleyman Soylu
#PKK
#KCK
#YPG
7 yıl önce