|

Anayasa randevusu

Başbakan Yıldırım, AK Parti teşkilatlarıyla biraraya gelerek, anayasa değişiklik teklifi ile ilgili hassasiyetlerini dile getirecek. Ayrıca, anayasa değişikliğiyle ilgili kara propagandaya yönelik aydınlatma seferberliği başlatılacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:52 - 21/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

AK Parti'de anayasa değişikliği seferberliği başlatıldı. Başbakan Binali Yıldırım, teşkilatla görüşecek, anayasa değişikliğini 'diktatörlük', 'Türkiye'nin parçalanması' gibi kara propagandaya karşı atılacak adımları ve çalışmaları anlatacak.


Başbakan Binali Yıldırım, bugünden itibaren iki gün boyunca teşkilatıyla bir araya gelerek, Meclis maratonu başlayan anayasa değişiklik teklifi ile ilgili hassasiyetlerini dile getirecek. Yıldırım bugün AK Partili milletvekilleriyle bir araya gelecek. 316 imzayla Meclis'e sunulan teklifin detayları ve önümüzdeki süreçte yürütülecek çalışmalar konuşulacak. Yıldırım, milletvekillerinden, gerekirse ev ev dolaşarak düzenlemelerin anlatılmasını ve referandum için hazırlık yapılmasını isteyecek.



MYKY'DA DEĞERLENDİRİLECEK


Yıldırım, daha sonra MKYK ve MYK üyeleriyle bir araya gelecek. Yıldırım, yarın genişletilmiş il başkanları toplantısı yapacak. Yurt genelinde yürütülecek çalışmalar da bu toplantılarda şekillenecek. Teklifin son şekli, adım adım halka anlatılacak. Salon toplantıları, TV ve radyo yayınları, sosyal medya, kitapçıklar ve broşürlerle halkın bilgilendirilmesi hedefleniyor. Bu süreçte sık sık kamuoyu araştırmalarıyla halkın Anayasa değişiklik teklifine bakışı ölçülecek.


Geçmişten bu yana dile getirilen diktatörlük, eyalet sistemi ve federatif yönetim, Türkiye'nin parçalanması gibi kara propagandaya yönelik aydınlatma seferberliği yapılacak.


#Yeni anayasa
#AK Parti
7 yıl önce