|

Anneye 5 yıl sonra tutuklama

Giresun'un Görele ilçesinde 2009 yılında kaybolduktan sonra fındık bahçesinde cesedi bulunan lise öğrencisi Nazile T'nin (17) ölümüyle ilgili soruşturmada, gözaltına alınan genç kızın annesi tutuklandı.

Aa
00:00 - 21/10/2014 Salı
Güncelleme: 21:18 - 21/10/2014 Salı
Yeni Şafak
Anneye 5 yıl sonra tutuklama
Anneye 5 yıl sonra tutuklama

Görele ilçesinde 2009 yılında kaybolduktan sonra fındık bahçesinde cesedi bulunan lise öğrencisi Nazile T'nin (17) ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan genç kızın annesi tutuklandı.

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 12 Haziran 2009'da lise birinci sınıfta okurken karne aldığı gün kaybolan ve ailesinin durumu yetkililere bildirmesi üzerine yapılan aramada Kaba Mahallesi'nde evlerine yaklaşık 600 metre uzaklıktaki fındık bahçesinde öldürülmüş halde bulunan Nazile T'nin ölümüne ilişkin soruşturma başlattı.

Söz konusu soruşturma kapsamında yakınında av tüfeği ile karnesi bulunan Nazile T'nin ölümüyle ilgili bazı delillere ulaşan ekipler, yakınları ve çevresinde oturanların ifadesine başvurdu.

Yapılan soruşturmada anne Yeter T'yi şüpheli bulan polis, zanlıyı gözaltına aldı.

Emniyetteki ifadesinin ardından Görele Adliyesine sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şüpheli ölüm

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk de, düzenlediği basın toplantısında, olayın söz konusu dönemde yapılan soruşturmalar sonucunda "şüpheli ölüm" olarak kayda geçtiğini söyledi.

Kentte geçmiş dönemde meydana gelen ve daimi arama kayıtları olan olaylarla ilgili yeniden çalışma yapma kararı aldıklarını belirten Öztürk, "Olayın üzerine, aynı zamanda yakın çevrede de olayla ilgili dedikoduların da yayılmasıyla Görele Cumhuriyet Başsavscılığımızla irtibata geçip yapılan çalışmalar sonucunda olayın şüphelisi olarak tespit edilen maktulün annesi adliyeye çıkartılmış ve tutuklanmıştır" diye konuştu.

Öztürk, olayla ilgili adli safha çerçevesinde delillendirmeler yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Olay anında görgü tanığı olarak yine maktulün ağabeyi itirafta, ifadede bulunmuş, o çerçevede diğer bireylerinin de Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadeleri doğrultusunda bugün mahkeme sonuçlanmış ve anne tutuklanmıştır. Çocuk okulların tatil olduğu dönem 5 zayıfıyla geliyor, anne, çok zayıf getirdin diye iddiaya göre, ifade, beyanlara göre bir odun parçasıyla çocuğun kafasına vurduğu ve ölümün o şekilde gerçekleştiği söyleniyor."

Yapılan çalışmalar sonucunda Nazile T'nin intihar etmediği, bunun otopsi raporunda da belli olduğunu dile getiren Öztürk, "2009 yılında ceset bulunduktan sonra ateşli silah ya da kesici aletle ilgili herhangi bulgu olmadığı, otopsi raporunda intihar olayı zaten egale edilmiş oldu. Bunun üzerine çevrede yapılan çalışmalar, komşularının beyanları, arkadaşlarımızın titiz çalışması bizi anne üzerine yoğunlaştırdı" diye konuştu.

9 yıl önce