|

Arkamızdan hançerliyorlar

Türkiye’nin terörle mücadelesinin birilerini rahatsız ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Adam gibi karşımıza çıkamayanlar terör örgütleri vasıtasıyla bizi arkamızdan hançerlemenin derdindeler. DEAŞ’ın tepesine bindiğimizde daha ileri gitmeyin, 20 kilometreyi geçmeyin demeleri boşuna değil” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/01/2017 Cuma
Güncelleme: 00:58 - 6/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Keçiören Metrosu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Ülkemizde patlayan bombalarla, yapılan eylemlerle Irak'ta ve Suriye'de oynanan oyun arasındaki ilişkiyi biz gayet iyi biliyoruz” dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:


Her fırsatta kimi zaman etnik kimi zaman da meşrep farklılıkları üzerinden milletimizi birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bugüne kadar denemedikleri yol kalmadı. Ama başarılı olamadılar. Milletimizi birbirine düşüremeyecekler, kardeşliğimizi bozamadılar ve bozamayacaklar.



YİNE ORTADA KALDILAR


İşte son olarak, hayat tarzı tartışması üzerinden toplumun bir kesimini diğerine karşı tahrik etmek isteyenler yine ortada kaldılar. Milletimiz hangi kökenden, hangi meşrepten, hangi inançtan olursa olsun şunu gayet iyi görüyor; Türkiye terör örgütlerinin ortak saldırısı altındadır ve bu örgütler vasıtasıyla diz çöktürülmeye çalışılmaktadır.



HODRİ MEYDAN


Türk milletini tanımayanlar Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'ne baksın. Bu milleti tanımayanlar daha da geriye gidip, Malazgirt'ten başlayarak bin yıldır bu toprakları nasıl vatan kıldığımıza baksınlar. Varsa aynı bedeli ödemeyi göze alan, buyursun, gelsin. Hodri meydan diyorum. İşte görüyorsunuz, adam gibi karşımıza çıkamayanlar, terör örgütleri aracılığıyla canımızı yakmanın, bizi arkadan hançerlemenin hesabı içindeler.



GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESTİK


Bizi bir dönem 'DEAŞ'le mücadele etmiyor' diye uluslararası alanda sıkıştıranların, ahlaksızca itham edenlerin, bu örgütün tepesine bindiğimizde bir anda karşımıza geçip, 'Daha ileriye gitmeyin' demeleri boşuna değildir; '20 kilometreyi geçmeyin' demeleri boşuna değildir. Onlar ne derse desin, biz kendi göbeğimizi kendimiz kestik ve yola devam ediyoruz.



OYUNLARINI BOZDUK


DEAŞ'a karşı başka bir terör örgütünü destekleyenlerin oyunları ve bahaneleri, Türkiye'nin sahaya inmesiyle bozulmuştur, boşa çıkmıştır. Görüldü ki bunların derdi, bölgeyi DEAŞ'tan ve diğer terör örgütlerinden temizlemek değil tam tersine bölgenin, bitip tükenmeyen bir kan ve ateş denizine dönüştürülmesidir. Ülkemizde patlayan bombalarla, yapılan eylemlerle Irak'ta ve Suriye'de oynanan oyun arasındaki ilişkiyi biz gayet iyi biliyoruz.



TÜRKİYE'NİN GÜVENLİĞİ HALEP'TEN BAŞLAR


Biz bu tehditleri oralarda karşılamazsak, oralardaki kardeşlerimizin güvenliğini, huzurunu, refahını koruyamazsak, kendi evimizde mutlu ve müreffeh yaşama imkanını da bulamayız. Ülkemize yönelik tehditleri kaynağında yok etmek zorundayız. Türkiye'nin güvenliği Gaziantep'te değil Halep'te, Hatay'da değil İdlib'de, Mersin'de değil Kıbrıs'ta, Kars'ta değil Nahçıvan'da, Artvin'de değil Batum'da, Trakya'da değil Balkanlar'da başlar, bunu böyle bilelim.



AVRUPA'YA GURBETÇİ MESAJI


Avrupa'da 5-6 milyon Türk vatandaşı yaşıyor. Orası rahat olmazsa, biz de rahat olamayız. Onun için bizi kendi içimizde sıkıştırarak, büyük oyunun dışına atma çabalarına rıza göstermeyeceğiz. Hem sahada hem masada olarak kendimizin ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar aramakta kararlıyız.





15 Ocak'a kadar ücretsiz hizmet


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Keçiören metrosunun ücretinin 2,5 lira olarak belirlendiğini, ayın 15'ine kadar ücretsiz hizmet verileceğini söyledi. Keçiören Metrosu'nun uzunluğu 9 bin 220 metre. Toplam 9 istasyonu var. İlk istasyonu Şehitler İstasyonu, son istasyonu AKM İstasyonu. İki istasyon arası süre yaklaşık 18 dakika. Şimdi üçlü setler halinde 6 sette, 7 dakikada bir sefer yapılacak. Önümüzdeki süreçte yeni trenler gelince sefer sayısı artırılacak. Tren sayıları tamamlanınca 2,5 dakikada bir sefer yapılacak. Her seferde bin 500 yolcu taşınacak. Dolayısıyla 1 saatte tek yönde 40 sefer yapılacak olup tek yönde 36 bin yolcu taşınabilecek.



En büyük dönüşümü yapacağız


Başbakan Binali Yıldırım da metro açılışında yaptığı konuşmada Anayasa vurgusu yaptı. Yıldırım, “Bu yıl içerisinde en büyük dönüşümü, en büyük değişimi de yine AK Parti iktidarında milletimizin desteğiyle gerçekleştireceğiz. Bu değişim, anayasa değişimidir. Anayasada yapacağımız bu değişiklikle evelallah vesayet rejimi tarihin derinliklerinde kaybolup, gidecek. Milletin iradesi, kararı her daim geçerli olacak. Hep söyledik, 'Yeter artık söz milletindir. Yeter artık karar milletindir.' Milletin kararının üzerinde başka hiçbir karar tanımıyoruz” dedi.





Keçiören Metrosu'nun gençler arasında önemli bir söyleme dönüştüğüne dikkati çeken Yıldırım, “Gençler, 'Aşkımız Keçiören Metrosu gibi olsun, hiç bitmesin' diyor. Bundan doğrusu çok etkilendim ama gençler için de yeni bir tavsiyem var. Gençler, siz yeni bir slogan bulun. Aşkınız bitmesin, devam etsin ama Keçiören Metrosu bitti. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.





#Keçiören Metrosu
#DEAŞ
#Terör
#Binali Yıldırım
7 yıl önce