|

Askeri liseye gideceklerin örgütle bağı kesilirdi

FETÖ'nün itirafçı mahrem imamı, askeri liseye gönderilmesi planlanan 7. sınıf öğrencilerinin örgütle ilişkisi olmayan başka bir dershaneye aldırıldığını ve dershane ücretini kredi kartıyla ödememesine dikkat edildiğini söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:14 - 9/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
15 Temmuz gecesi Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyan öğrenciler ve yöneticiler darbe kalkışmasına yardım etmişti.
15 Temmuz gecesi Kuleli Askeri Lisesi'nde okuyan öğrenciler ve yöneticiler darbe kalkışmasına yardım etmişti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına ve mahrem imamlarına yönelik yürüttüğü soruşturmada önemli bir itirafçı ifadesine ulaşıldı. Ortaokul yıllarından bu yana FETÖ içerisinde yer alan ve örgütün dershanesinde öğretmen olarak görev yapan itirafçı, önemli bilgiler verdi.



KASETLERİ İZLETİLİRDİ


FETÖ ile İstanbul'da ortaokul 2. sınıfta tanıştığını ve evlerine gidip gelmeye başladığını söyleyen itirafçı öğretmen, kendileriyle ilgilenen örgüt abisi M.'nin ders çalıştırırken bazen "Alim bir zat var, onu tanıyor musunuz?" şeklinde sorular sorduğunu, ilerleyen zamanlarda ise bu "alim zat" dediği kişiden "hoca efendi" diye bahsettiğini anlattı. İlerleyen süre içerisinde ders çalışmanın yanı sıra dini sohbetler yaptıklarını kaydeden itirafçı, Fetullah Gülen'in kasetlerinin de kendilerine izletildiğini söyledi.



BUNUN VEBALİ ÇOK BÜYÜK!


Lise sınavlarına hazırlandıkları süreçte kendisine yapılan telkinlerle askeri lise sınavlarına hazırlanmaya başladığını ve 1990 yılındaki sınavdan 3-4 gün önce "abisi" M.'nin kendisine test soruları verip çalışmasını istediğini söyleyen itirafçı, sınavda soruların aynısının çıktığını belirtti. Sınavdan sonra M.'ye "Abi sınavda çıkan sorularla senin çalıştırdığın sorular aynıydı" dediğini belirten itirafçı, "Tamam aferin, soruların aynı olduğunu kimseye söyleme" cevabını aldığını söyledi. Ailesinin maddi durumu nedeniyle kendisi için tercih yapılan Işıklar Askeri Lisesi'ne gitmediğini anlatan itirafçı örgüt abileri M. ve H.'nin kendisine, "Askeri liseye neden gitmediniz? Orası çok önemliydi. Bunun vebali çok büyük" dediğini aktardı.



BEN DE YETİŞTİRDİM


Lise döneminde de örgüt evlerine gidip gelmeye devam ettiğini anlatan itirafçı, 1995 yılında girdiği üniversite sınavında Konya Selçuk Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünü kazandığını kaydetti. Üniversitede döneminde de örgüt evlerinde kalmaya devam ettiğini kaydeden itirafçı, öğrenciliği süresince ortaokul öğrencilerini askeri liselere hazırladığını belirtti. Askeri liseyi kazanıp İstanbul'a gelen öğrencileri burada da bırakmadıklarını söyleyen itirafçı, iki haftada bir İstanbul'a gidip onlarla görüştüğünü anlattı.



7. SINIFTA BELİRLENİRDİ


2000'de üniversiteden mezun olduğunu ve daha sonda FETÖ'nün Konya'daki dershanesinde öğretmen, Ser Rehber, Müdür Yardımcılığı gibi görevler aldığını aktaran itirafçı, dershane öğrencilerine Ser Rehber'in altında bulunan rehber öğretmenler tarafından dini eğitimler verildiğini ancak Fetullah Gülen'den hiç bahsedilmediğini kaydetti. İtirafçı, dershaneye giden 7. sınıf öğrencilerden askeri liselere gideceklerin belirlenmesine ilişkin süreci ise şöyle anlattı: "Zeki, fiziki yönden sağlık problemi olmayan öğrenciler tespit edilir. Dershane Müdürü, Ser Rehber ve Bölge İlköğretim Mesulününün (BİM) ortak kararı ile tespit edilen bu öğrencilerin kaydı, örgüt ile ilişkisi olmayan başka bir dershaneye aldırılır ya da dershaneden ilişiği kesilerek örgüt evinde ders çalışması sağlanır. Ayrıca bu öğrencilerin cemaate ait dershaneye gittiğinin anlaşılmaması için ödemelerin kredi kartıyla yapılmamasına dikkat edilirdi."



İhsanoğlu için oy topladılar


İtirafçı 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından 2014 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den sonra gelen partilerin desteklenmesi ve bu konuda çalışma yapılması için kendilerine talimat geldiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de CHP ve MHP'nin ortak adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu adına oy toplanması için gerekli çalışmaların yapılması yönünde talimat verildiğini kaydetti. İtirafçı, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasıyla örgüt içindeki panik havasının da iyice arttığına dikkat çekti.



KURBANLAR 2 GÜN ÖNCE KESİLDİ


İtirafçı, Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde toplanan kurban bağışlarıyla ilgili de dikkat çekici ifadeler kullandı. İtirafçı, kurbanların Cihanbeyli'de bulunan bir mezbahanede Kurban Bayramı'ndan bir iki gün önce kesildiğini bildiğini belirtti.



  1. İtirafçı 130 pilot serbest
  2. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında, Konya'nın yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görevli FETÖ'cü pilotlara operasyon gerçekleştirdi. Bu operasyonlarda, aralarında pilot ve onlardan sorumlu mahrem imamların da bulunduğu 400 şüpheli hakkında işlem yapılırken, FETÖ'nün Hava Kuvvetleri yapılanmasına büyük darbe vuruldu. Şu ana kadar 130 pilot ile gözaltına alınan 35 mahrem imamdan 10'unun etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı olduğu belirtildi. Verdiği önemli bilgilerle örgütün faaliyetlerini deşifre eden bu 140 ismin adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldığı öğrenildi.



#FETÖ
#Askeri liseler
#Konya
#Hava Kuvvetleri y
7 yıl önce