|

Avrasya’ya akın

Ulaşıma açılan Avrasya Tüneli’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Tüneli görmek için İstanbulluların dışında çevre illerden de gelenler oldu. Edirne’den konvoy halinde gelen arkadaş grubu, geçişlerden elde edilecek gelirin şehit ailelerine bağışlanacak olmasından mutlululuk duyduklarını ifade etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 23:52 - 22/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Avrasya Tüneli, İstanbul'un Avrupa ve Asya yakalarındaki girişlerinden karşılıklı araç geçişleri için saat 07.00 itibarıyla hizmete sunuldu. Tünele yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, 100 dakikalık mesafeyi 10 dakikada geçmenin keyfini sürdü. İstanbulluların dışında tüneli görmek için diğer illerden de gelenler oldu.



BİR SAATLİK YOLCULUĞUM 8 DAKİKAYA İNDİ


Tünelden geçen vatandaşlardan Murat Bilgin, işi dolayısıyla sürekli Avrupa yakasından Asya yakasına geçmek zorunda olduğunu söyledi. Avrasya Tüneli sayesinde günde bir saat süren yolunun 8 dakikaya indiğini belirten Bilgin, “Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız başta olmak üzere, emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Türkiye'nin hızlı yükselişi asla engellenemeyecek. Bu projelerle çağ atlıyoruz” dedi. İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi olarak adlandırılan Avrasya Tüneli'nden geçmek için İstanbul dışından gelenler de vardı. Edirne'den 3 araçlık konvoy halinde gelen arkadaş grubu, yapılan büyük eserin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. Edirne'den gelenlerden Sami Töngel, "Tükiye iyi olursa bölgemiz de iyi olacak.


Bu yüzden bizim güçlenmemizi istemiyorlar. Allah devletimize zeval vermesin. Avrasya Tüneli bize neler yapabileceğimizi bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu. Töngel ve arkadaşları 2017'ye kadar yapılan geçişlerden elde edilecek gelirin şehit ailelerine bağışlanacak olmasından dolayı mutlululuk duyduğunu belirtti.





İlk bin kişiye anahtarlık


Görevlilerin dubaları kaldırmasıyla araç geçişine açılan Avrasya Tüneli'nde sürücülere sürpriz bir hediye verildi. Avrasya Tüneli'nden geçiş yapan ilk bin sürücüye hatıra olarak anahtarlık dağıtıldı.



30 Ocak'tan sonra 24 saat hizmette


Fatih Sultan Mehmet ve 15 Temmuz Şehitler Köprülerindeki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde azaltması beklenen tünel, şimdilik her gün 07.00-21.00 saatlerinde kullanılabilecek. Tünel, 30 Ocak 2017 tarihi itibarıyla günün 24 saati hizmet verir hale getirilecek. Zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacak, karbon salınımını azaltacak Avrasya Tüneli'nden günlük 100 bin ila 120 bin aracın geçeceği öngörülüyor.





Özçekim önlemi


Dün sabah 07.00'de başlayan geçişlerle birlikte Avrasya Tüneli'nde ulaşım tek şeritten sağlandı. Yavuz Sultan Selim Köpsüsü'nün açıldığı dönemde yaşanan sıkıntıların tünelde de yaşanmaması için geçişler tek şerit üzerinden sağlandı. Vatandaşların sağ şeritte durmasını ve muhtemel kazaları önlemek için tünel içinde ulaşım tek şeritten yapıldı. Vatandaşlar da tünel çıkışında araçlarını sağ şeride çekerek hatıra fotoğrafları çektirdi.



DALGIN SÜRÜCÜLER


Sahil Yolu'nu kullanarak Sirkeci istikametine gitmeye çalışan bazı sürücüler, yanlışlıkla Avrasya Tüneli'ne yöneldi. Kimi sürücüler, gişelere ulaşmadan 'acil kaçış yolu'na yönelirken, kimi Anadolu Yakası'na geçmek zorunda kaldı.


#Avrasya Tüneli
#Murat Bilgin
7 yıl önce