|

Ayağınızı denk alın

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, DEAŞ’ın Türk askerlerine ait olduğunu iddia ettiği görüntülere ilişkin, “Henüz TSK veya Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş bir bilgi yok” dedi. Kurtulmuş, görüntülerle ilgili gazetecilerin sosyal medyada yaptığı paylaşımlara da “Ayaklarını denk alsınlar” tepkisini gösterdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:39 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapılan 2016 yılının son Bakanlar Kurulu toplantısı sürerken açıklamalarda bulundu.



Kurtulmuş, TBMM Anayasa Komisyonunda görüşmeleri süren anayasa değişikliği teklifine ilişkin soru üzerine, “MHP ile anayasa konusundaki görüşmelerimiz başından itibaren son derece açık ve şeffaf bir şekilde yürüyor. Başta belirlenen prensipler çerçevesinde herhangi bir sapma söz konusu değildir. Genel bir mutabakat, tam bir mutabakat içerisinde MHP zaten Meclise inmiş olan, artık komisyonda da görüşülmeye başlanmış olan bu anayasa paketine destek vermeyi sürdürecektir” dedi.



TEYİT EDİLMİŞ BİR BİLGİ YOK


“DEAŞ'ın internette yayınladığı görüntülere” ilişkin bir soru üzerine Kurtulmuş, şunları söyledi:


“Bu video görüntüleriyle ilgili henüz TSK, Milli Savunma Bakanlığı tarafından teyit edilmiş, netleşmiş bir bilgi yoktur. Zaten teyit edilmiş bir bilgi olsa bunu kamuoyuyla paylaşırız. Bu tür terör örgütleri, dünyanın en aşağılık, en kirli mekanizmaları. Halka korku salmak istiyor. Herkes birbirinden, yanındakinden korksun istiyor.



BU VATANSEVERLİK DEĞİL


Kusura bakmasınlar, bazı arkadaşlar da medyadaki bazı arkadaşlar da lütfen ayaklarını denk alsınlar. Özellikle sosyal medya sorumsuzca yayın yapılacak bir alan değildir. Türkiye, DEAŞ ile fiilen sahada bir savaş halindedir.



EL BAB MİLLİ GÜVENLİĞİN PARÇASI


Oturduğu sıcak masaların üstünde, uyduruk görüntüler üzerinden propagandalarla Türk halkının moralini bozmaya çalışmak vatanseverlik değildir.” Münbiç'ten PYD unsurlarının çıkarılması için seri görüşmelerin sürdürüldüğünü belirten Kurtulmuş, El Bab operasyonuna Rus uçaklarının destek verdiği iddialarına ilişkin, “El Bab Türkiye'nin ulusal güvenliğinin bir parçası. Sahada bir savaş oyunu oynamıyoruz. Dolayısıyla 'şuradan şu kalktı, buradan bu indi' gibi birtakım sözlerle sanki masa başında bir savaş oyunu oynuyormuş gibi söz söyleyemeyiz. Operasyonla ilgili Türkiye gerçekten üzerine düşen sorumluluğu yerine getiriyor, bunu bir milli güvenlik meselesi olarak görüyor” dedi.



Esnafa işşizlik fonu


Yaz saati uygulamasında değişiklik olup olmayacağı konusundaki soruy, “Öyle bir çalışmamız yok, yaz saati ile ilgili herhangi bir uygulama olmayacak, geriye alma şeklinde bir niyetimizin olmadığını ifade etmek isterim” şeklinde yanıtlayan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Ahilik Fonu konusunda kurula bilgi sunduğunu aktardı. Kurtulmuş, “Ahilik Fonu ya da Esnaf Fonu diyebiliriz. Teknik kısmı son şeklini alacak. Şunu ifade edeyim, bu bir tabiri caizse esnaf açısından işsizlik fonu mahiyetinde bir şey. Esnaf normalde çalışırken bu fona belli bir miktarda para yatıracak, devlet olarak da biz destek vereceğiz aynı şekilde. Böylece hem tasarruf yapması sağlanacak esnafımızın hem de güç durumda kaldıklarında da bu fonun nimetlerinden istifade etmeleri sağlanmış olacak” dedi.


#DEAŞ
#TSK
#Numan Kurtulmuş
#Yaz saati uygulaması
7 yıl önce