|

Bahçeli: Halkımızın evet diyeceğine eminim

Anayasa referandumuna ilişkin açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Halkımızın evet diyeceğine eminim" diye konuştu.

Yeni Şafak
18:33 - 19/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:36 - 19/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

MHP lideri Devlet Bahçeli, anayasa referandumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Halkımızın evet diyeceğine eminim" dedi.



Bahçeli, "Referandum kampanyamız 'evet' üzerine kurulu olacaktır" diye konuştu.



Başbakan Yıldırım'ın, "Yeni sistemde MHP'li bakanlar da olabilir" yönündeki sözlerine ilişkin de konuşan Bahçeli, "Zannederim, karanlıkta göz kırpmışlar, bizim haberimiz yok" dedi.



İşte Bahçeli'nin açıklamaları:



"MHP'ye karşı haksız bir suçlama yapıyorlar. MHP milletimizin talep ve beklentileri doğrultusunda inandığı yolda bir anayasa değişikliğini gerçekleştirme kararını alınca, bu karar sırasında herhangi bir anlaşma, pazarlık vesaire gibi buna benzer bir takım değerlendirmelere muhatap olabilecek bir parti değildir. O bakımdan bu pazarlık konusunu özellikle CHP'nin Grup Başkanvekilleri İzmir milletvekilerinden biri Deniz Baykal Bey'in konuşmaları sırasında üzerine yapmış olduğu vurgulamaları şiddetle redddiyorum, bu tür söylemleri de kınıyorum.



HABERİMİZ YOK


Başbakanın gelecekle ilgili yaptığı değerlendirme sorunuza gelince, böyle bir soruya şu aşamada cevap verebilecek durumda değiliz. Çünkü anayasa görüşmeleri sırasında hiçbir maddenin gündeme alınıp üzerinde çalışma yapıldığı sırada gelecekle ilgili herhangi bir tasarrufta bulunulmadı, görüşler ileri sürülmedi. Zannederim dünkü açıklama itibarıyla, karanlıkta göz kırpmışlar bizim haberimiz yok.



İkinci olarak da Adalet ve Kalkınma Partisi içinde MHP kökenli değerli milletvekilleri var, eğer onları kastetmişlerse o zaten AK Parti'nin kendi meselesidir. Onları MHP kökenleriyle ilgili yorumlamaları çok geride kaldı. Eğer o şahsiyetleri değerlendirme gibi bir ihtiyaç hissediyorlarsa AK Parti'nin bileceği bir konudur. O tür bir tasarrufa da saygı duyarız ama tekraren söylüyorum karanlıkta göz kırpılmışsa MHP'nin haberi yoktur.



BÖYLE BİR ÖNERİ TEKLİF GELİRSE DURUMUNUZ NE OLUR?

Pazarlık anlamı taşıyabilecek mevcut anayasa değişikliğini gölgeleyebilecek herhangi bir yaklaşımı kabulümüz mümkün değildir. bugün veya yarın fark etmez. Eğer bahse konu 2019 ise daha 3 sene var kim öle kim kala.



İKİNCİ TUR

Birinci turdaki genel eğilim ikinci turda da aynısıyla devam etmektedir. Bunun yorumu şudur: Anayasa değişikliği millet huzuruna çıkabilecek bir yola girmiştir. Referandum bu gidişatla kaçınılmaz olacaktır. Onun da tarihini zannediyorum siyasi iktidar belirler.



NASIL BİR KAMPANYA

İçerde 'evet' diyoruz. Kamuoyunda, millet huzurunda da 'evet' deriz. Kampanyamız 'evet' üzerine kurulu olur.



AÇIK OY

Zaten uzun zamandan bu yana bazı CHP sözcüleri açık oyla ilgili tartışma yapıyorlar. Bütün tercihlerin netleştiği dönemde gizli oylamayı nerede yaparsanız yapın karanlık bir hücrede de yapsanız eğer onun tercihi belliyse o bir anlamda 'açık oy' demektir. Yani kalkıp da deve kuşu gibi kafamızı kuma gömmenin bir manası yok. Ben gidiyorum perdeyi de çekiyorum oyumu da kullanıyorum benim oyum evet bunu herkes ister görsün ister görmesin. Benim oyum evet bunun açığı kapalısı yok.



AK PARTİ İLE ORTAK KAMPANYA

Biz iki ayrı tüzel kişiliğiz. Biz kendi üslubumuza göre 'evet' diyeceğimiz söylemlerimiz olur.



HALKIMIZIN KABUL EDECEĞİ İNANCINDAYIM

Referandumun halkımız tarafından kabul edileceği inancındayım.



CHP LİDERİ İLE GÖRÜŞME

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Bey'le çok samimi bir ortam içinde karşılıklı saygıya dayalı üslupla görüş alışverişinde bulunulmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu Meclis'te hem kendileri hem grup yöneticileri, hem de CHP sözcülerinin taşıdığı kaygıları bir kez de kendileri bize tekrarladı. Biz de kendi düşüncemizi ifade etmişizdir. Onlar o kaygıyı devam ettirirken, biz de sonuç almaya gayret gösteriyoruz."







#Devlet Bahçeli
#Anayasa
#Referandum
7 yıl önce