|

Bahçeli’den net mesaj

CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bugün görüşecek olan MHP lideri Bahçeli’nin, net mesajlar vereceği öğrenildi. Bahçeli’nin, teklifin hazırlık aşamasından itibaren sergilediği duruşu sürdüreceği ve referandumu vurgulayacağı belirtildi

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:01 - 18/01/2017 Çarşamba
Yeni Şafak

MHP lideri Devlet Bahçeli ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bugün başlayacak anayasa görüşmelerinin ikinci turu öncesinde biraraya gelecek.



Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul ettikten sonra sosyal medya hesabı üzeinden CHP ile ilgili sert açıklamalarda bulunan Bahçeli'nin, CHP liderine net mesajlar vereceği, anayasa değişikliğinin mutlaka halka sorulması gerektiğini aktaracağı öğrenildi. Görüşmede Kılıçdaroğlu'nun, teklife ilişkin MHP'lilerden 'hayır' oyu beklentisini ifade edeceği belirtilirken, buna karşın Bahçeli'nin, teklifin hazırlık aşamasından başlayarak sergilediği duruşu sürdüreceği belirtiliyor.



ILIMLI DAVRANIN UYARISI


Bahçeli, bunun işaretini, Twitter'dan yaptığı açıklamada da verdi. CHP'ye ilişkin sert açıklamalarda bulunan Bahçeli'nin anayasa görüşmelerinin ilk turunda CHP'nin süreci sabote ettiğini vurgulayacak, ikinci tur görüşmelerde devletin bekası için CHP'nin ılımlı davranması gerektiğini belirtecek. Bahçeli'nin, ikinci tur oylamalarda da aynı tavrı sergileyerek anayasa değişiklik teklifinin halka sorulmasında fayda olacağı kanaatinde olduklarını söyleyeceği belirtiliyor.



SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR


Bahçeli'nin yaptığı açıklamaların ardından Kılıçdaroğlu'nun bugün yapılacak görüşmeye gidip gitmeyecegi merak konusu oldu. CHP'li bazı milletvekilleri Bahçeli'ye tepki gösterirken, grup toplantısı çıkışı gazetecilerin Bahçeli ile görüşmeye gidip gitmeyeceği sorusuna Kılıçdaroğlu, “Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” cevabını verdi.



#Devlet Bahçeli
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
#Anayasa değişikliği
7 yıl önce