|

Bana gazilik nasip oldu

İstanbul Beşiktaş'taki alçak terör saldırısında yaralanan polislerin çeşitli hastanelerdeki tedavilerine devam ediliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 02:36 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Yaralı polislerin aile ve yakınları hastane bahçelerinde kurulan çadırlarda umutlu bekleyişleri sürüyor. Patlamada yaralanan polis memuru Serkan Baki, “Görev süremiz bitmek üzereydi. Otobüsün etrafında toplanarak sayım yapacaktık. Deplasman taraftarı stadyumdan ayrıldıktan sonra bizde otobüse binip şubeye geri dönecektik. Bu esnada şiddetli bir patlama meydana geldi” dedi.



CAN PAZARI YAŞANDI


Patlamada sonra can pazarı yaşandığını dile getiren Baki, “Tek görebildiğim yerde yatan arkadaşlarımdı. Hareket etmek istedim fakat belden aşağımın tutmadığını fark ettim. Sonra kan kaybından olacak ki bayılmışım. Aynı okuldan mezun olduğum arkadaşlarımdan bazılarının şehit olduğunu öğrendim. Şehitlik onlara nasip oldu. Biz de gazilik şerefi ile yaşayacağız” ifadelerini kullandı.



'Kafamdaki kask paramparça oldu'


Sakarya'da görevli olan plastik cerrahi profesörü Derya Özçelik, Nişantaşı'ndaki evinde makale hazırlarken duyduğu patlama sesleri üzerine, yaralı polislere müdahale etmek için hiç düşünmeden dışarı fırladığını söyledi. Yaşananları anlatan Özçelik, “ İçeri girdim, derin bir sessizlik vardı, oysa her odada iki, üç polis üzerlerinde silahlarıyla yatıyordu, hiçbirinde ne inilti, ne ağlama sesi vardı, çelik gibiydiler. 'Kafamdaki kask paramparça oldu' dedi ama bir şeyi yoktu, kaskı korumuştu onu, belli ki şoktaydı” dedi.



Bahçede umutlu bekleyiş


İstanbul'daki terör saldırısında yaralananların tedavi edildiği hastanelere kentin çeşitli bölgelerinden gelen vatandaşlar, hastane bahçelerinde bekleyişleri devam eden hasta yakınlarını yalnız bırakmıyor.





#Beşiktaş
7 yıl önce