|

Başbakan açıkladı: Noel baba iddiası asılsız

Ortaköy'de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yapan Başbakan Yıldırım, saldırıyı gerçekleştirilen teröristle ilgili ortaya atılan, "Noel baba kıyafetiyle geldi" iddiasının asılsız olduğunu açıkladı. Teröristin silahını bırakıp kargaşadan yararlanarak olay yerinden kaçtığını belirten Başbakan, "Çalışmaların yoğun bir titizlikle sürdüğünü" ve teröristin kimliğine dair ihtimallerin şekillenmeye başladığını kaydetti.

Yeni Şafak
16:26 - 1/01/2017 الأحد
Güncelleme: 21:17 - 1/01/2017 الأحد
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım Ortaköy'de gerçekleştirilen terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Saldırıyı gerçekleştiren terörist hakkında, "Noel baba kıyafetiyle geldi" şeklindeki iddianın gerçeği yansıtmadığını belirten Yıldırım, teröristin kargaşadan yararlanarak kaçtığını da sözlerine ekledi. Çalışmaların yoğun bir titizlikle sürdüğünü kaydeden Yıldırım, "Emniyet teşkilatımız meselenin üzerindedir" dedi.



Başbakan ayrıca, teröristin kimliğine dair ihtimallerin şekillenmeye başladığını da söyledi.




Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



"Teröre asla ve asla boyun eğmeyeceğiz. Hiçbir ülke bu terör olaylarından güvende değildir. Bizde terör olmaz diyemez.



Terör her yerde terördür. Terörle mücadelede çifte standart, terör mücadelesini başarıya ulaştırmaz, zaafiyet oluşturur. Türkiye'nin Rusya ile birlikte Suriye'de önemli bir inisiyatif alması ve savaşı sona erdirme yönündeki adımları ve bunun daha sonra BM tarafından bütün dünyada kabul edilmesi, bölgede terörle mücadelede ciddi bir başarı anlamına geliyor. Bundan sonra, bu ve buna benzer olaylarla bütün ülkeler karşılaşabilir. Ama milletime ben şunu söylüyorum: Terör bizi yıldıramaz, bizim kardeşliğimizi, birliğimizi beraberliğimizi bozamaz. Terörün üzerine gitmeye amansız bir şekilde devam edeceğiz.



Terörist Noel Baba kıyafetiyle geldi deniyor böyle bir şey yok. Bildiğiniz silahlı terörist. Polisimizi şehit edip içeri giriyor, ondan sonra rastgele etrafa kurşun açmak suretiyle bu kadar insanımızın ölümünü gerçekleştiriyor. Bunun dışındaki değerlendirmeler gerçeği yansıtmıyor. Daha sonra silahını da olay yerinde bırakıp, kargaşadan da yararlanarak olay yerinden uzaklaşıyor. Ama polis, emniyet teşkilatımız meselenin üzerindedir. Çalışmalar büyük bir titizlikle sürdürülüyor.



Teröristin kimliği


Bununla ilgili de ihtimaller şekillenmeye başladı. Polis, emniyet, istihbarat birimleri yoğun bir koordinasyon içinde bu çalışmayı yürütüyorlar. Gelişmeler daha sonra kamuoyuna, vatandaşımızın bilgisine aktarılacak."








#Binali Yıldırım
#Ortaköy
٪d سنوات قبل