|

Başbakan Yıldırım: 7 bin 500 sivil Halep'ten kurtarıldı

TBMM'de konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Halep'ten 7 bin 500 sivilin kurtarılarak İdlib'e nakledildiğini belirterek, "Türkiye olarak Halep'ten gelecek 80 bin sığınmacı için hazırlıklarımızı başlattık" dedi.

Yeni Şafak
20:27 - 16/12/2016 الجمعة
Güncelleme: 22:38 - 16/12/2016 الجمعة
Yeni Şafak

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM'de 2017 bütçe görüşmelerinin kapanış oturumunda konuştu.



Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:



Kardeşlik hukukumuzu bozmak istediler ama başaramadılar, başaramayacaklar.Birlik ruhu içinde ülkemizi demokrasiyle güçlendirmeye büyük çaba sarfediyoruz. Yenikapı ruhu, terör karşısında yeni bir uzlaşmayı beraberinde getirdi. 2023'e giderken koyduğumuz hedefleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.



Kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenlerin sonu hüsrandır


Terör Türkiye'ye asla esir alamaz, alamayacak. Bin yıllık kardeşlik hukukumuzu bozmak isteyenlerin sonu hüsrandır. Adı ne olursa olsun, bütün terör örgütleri aynıdır. Hepsi insanlığın düşmanıdır.



Anayasanın arkasında AK Parti ile MHP olacak


Anayasa ve sistem sorununu artık çözmenin zamanı gelmiştir. AK Parti olarak yeni anayasa için üzerimize düşeni yaptık. Bu anayasanın arkasında 316 imzası olan AK Parti ile siyasi uzlaşma gösteren MHP olacaktır. Değişiklik teklifinde CHP'nin de mutabık olduğu maddeler var.



Rejim değişikliği ve eksen kayması tartışmaları anlamsız hale gelmiştir. Rejim tartışmaları 1923 yılında tamamen kapanmış ve sona ermiştir.



80 bin sığınmacı için hazırlıklarımızı başlattık


Halep'ten yükselen feryatlara kayıtsız kalamazdık. Halep'te çoluk çocuk demeden katlettiler. Şu ana kadar 7 bin 500 üzerinde sivil, Halep'ten ateşin ortasından, cehennemden adeta alınarak hayatları kurtarıldı ve İdlib'te hazırlanan yerlerine nakledildiler. Türkiye olarak Halep'ten gelecek 80 bin sığınmacı için hazırlıklarımızı başlattık.




Rejimin devam etmesi mümkün değildir


Türkiye olarak, Suriye'nin toprak bütünlüğü ile ilgili herhangi bir sorunumuz yoktur. Suriye Suriyelilerin olmalıdır. Yarım milyondan fazla korumasız insanın kanına giren rejimin hayatiyetini sürdürmesi Suriye'de mümkün değildir.






PKK-PYD-YPG alayı terör örgütüdür


Bizim Irak'ta Suriye'de Kürtlerle bir meselemiz yok, bizim meselemiz PKK/PYD'yledir. Adı PKK olsun, PYD olsun YPG olsun alayı terör örgütüdür. Dost ve müttefik bildiğimiz ABD'nin bir süredir PYD/YPG ile iş tuttuğunu biliyoruz.



Fırat Kalkanı'nın amacı DEAŞ
'ı temizlemek


Fırat Kalkanı asla bir genişleme, istila hareketi değildir. Fırat Kalkanı'nın amacı, bir yandan DEAŞ terör örgütüne karşı gereken temizliği yapmak, diğer yandan güney hudutlarımızdan ülkemize yönelen tehditleri ortadan kaldırmak, insanımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Fırat Kalkanı Harekatı ile 2 bin metre kareden fazla bir alan terör örgütlerinden temizlenmiştir.



Musul'un ve Telafer konusu bizim kırmızı çizgimizdir. Musul Musulluların olmalıdır, Telafer'deki yapı asla değiştirilmemelidir.



Biz de AB'nin gidişinden kaygılıyız


Avrupa Birliği ne yazık ki kafa karışıklığı içine girmiştir. AB'nin Türkiye'ye karşı çifte standartından biz de onlardan kaygılıyı. Avrupa'nın bütün demokratik değerlerinden yanayız. Bizim rahatsızlığımız çifte standarttır.



Kıbrıs'ta çözüm olacaksa bu çözüm mutlaka adil yönetişim, dönüşümlü başkanlık, iki tarafın haklarına, hukukuna, mülkiyet haklarına saygı göstereceği ve Türkiye Cumhuriyetinin etkin garantörlüğünü temin edecek çözüm olmalıdır.



Muhalefeti Avrasya Tüneli
'nin açılışına davet ediyorum


Eskiden de kuyruk vardı, dolar satın almak için şimdi dolar bozdurmak için kuyruk var. Güven ve istikrar Türkiye'nin geleceğinin teminatıdır. Türkiye büyük projeleri birer birer hayata geçiriyor. Avrasya Tüneli'ni açıyoruz. Avrasya Tüneli dünyanın denizaltından geçen en derin tünelidir. Bütün milletvekillerimizi, muhalefet iktidar bu açılışa davet ediyorum.


#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Halep
#PKK
#AB
٪d سنوات قبل