|

Beşiktaş saldırısını düzenleyen teröristlerin kimlikleri belirlendi

Terör örgütü PKK tarafından Beşiktaş'ta düzenlenen iki terör saldırısı çok boyutlu olarak incelenirken, PKK'lı teröristlerin kimlikleri belirlendi. Öte yandan saldırıda kullanılan bombanın TNT ve RDX karışımı fabrikasyon tipi olduğu da netlik kazandı. TNT-RDX'in de bir araya getirilmesi için de üst düzey bir askeri personel tecrübesi gerektiği öğrenildi.

Yeni Şafak
16:58 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 17:49 - 14/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısında 37'si polis 44 kişi şehit olmuştu.
Beşiktaş'ta düzenlenen terör saldırısında 37'si polis 44 kişi şehit olmuştu.

Beşiktaş'ta 37'si polis 44 kişinin şehit olduğu terör saldırısında iki bombacının kimliği belirlendi. Saldırıda kullanılan bombanın TNT ve RDX karışımı fabrikasyon tipi olduğu da netlik kazanırken, güvenlik güçlerinden öğrenilen bilgilere göre, bomba türü askeri birimlerde özel olarak bulunuyor ve TNT-RDX'in bir araya getirilmesi üst düzey bir askeri personel tecrübesi gerektiriyor.



Üst düzey askeri personel bilgisi gerektiriyor


Yapılan incelemeler sonucu hain saldırıda TNT RDX karışımı fabrikasyon tipi bomba kullanıldığı kesinleşti. Bu bomba türünün askeri birimlerde özel olarak bulunduğu ve ele geçirmenin zor olduğu ifade edildi. Ayrıca TNT ile RDX'in birleştirilmesinin de üst düzey askeri personel bilgisi ve tecrübe gerektirdiği belirtildi.



Öte yandan TNT ve RDX ile birlikte bombanın içerisinde henüz tespit edilemeyen 3. kimyasal maddenin de olduğu anlaşıldı.



Laboratuvarlarda üretiliyor


Kimyasal bir patlayıcı olan TNT, bomba yapımında patlayıcı madde olarak kullanılıyor. RDX ise, sadece laboratuvar ortamında üretiliyor. TNT ve RDX askeri amaçlı patlayıcılar kategorisinde yer alırken, ikisi de hassas olmayan patlayıcılardan.



  • TNT, RDX ile güçlendirilmiş bomba, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu suikastları ile Güngören saldırısı, Ulus Anafartalar Çarşısı'na düzenlenen bombalı saldırıları ve Reyhanlı saldırısında da kullanıldı. Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı kuvvet komutanlıklarında görevli sivil ve askeri personeli taşıyan servis araçlarına yönelik saldırıda da RDX türü patlayıcıya rastlandı.


#Beşiktaş
#TNT
#RDX
7 yıl önce